× Close languages

Holtab fortsätter växa – öppnar ny fabrik i Olofström

Holtab fortsätter växa – öppnar ny fabrik i Olofström

Nu är det klart att Holtab öppnar en fabrik för produktion av nätstationer i Olofström. Etableringen kommer att skapa 15–20 nya arbetstillfällen.

– Det känns roligt och stimulerande att vi tar det här steget. I Olofström finns ett starkt näringsliv som präglas av en lång tradition som industribygd. Det skapar möjligheter för oss att fortsätta växa, säger Patrik Persson, vd Holtab.

 

Möjliggör energiomställningen

Holtab, med huvudkontor och fabrik i Tingsryd, tillverkar marknadsledande lösningar för kraftöverföring med produkter som transformatorstationer, teknikhus och lågspänningsställverk.

En ökad orderingång gör att företaget nu ligger i startgroparna för en expansion. De senaste tio åren har företagets omsättning mer än fördubblats, från 230 miljoner 2010 till 618 miljoner kronor 2021.

– Våra produkter är en möjliggörare för ett fossilfritt samhälle och vi ser en enorm efterfrågan just nu, både i Sverige och på exportmarknaden. Den stora utmaningen är kompetensen. Vi kommer att behöva rekrytera många nya medarbetare framåt, säger Patrik Persson.

 

”Duktiga på produktion”

Den nya fabriken på runt 4 000 kvm ligger på Agrasjöområdet i Olofström. Här kommer en ny montagehall att ta form under hösten, med produktion av nätstationer. Holtab räknar med att anställa runt 15–20 nya medarbetare, bland annat montörer, elmontörer och logistikpersonal.

Håkan Andersson, näringslivschef i Olofström, konstaterar att Holtabs satsning kommer att bidra till en utökad bredd bland företagen i kommunen.

– Vi är duktiga på produktion redan idag, och nu kompletterar vi med ett företag som verkar inom kraft- och energibranschen. Holtab har visat en fantastisk utveckling de senaste åren. Vi är glada över att de väljer att satsa här i Olofström och ser fram emot ett långt, positivt samarbete framöver, säger han.

 

Om Holtab

Holtab utvecklar och levererar kundanpassade lösningar inom kraftöverföring. Huvudkontoret och fabriken är lokaliserat till Tingsryd. Företaget har även produktion i Lidhult, filialer i Danmark och Finland samt kontor på flera orter i Sverige. Bolaget grundades 1973 och har idag cirka 190 anställda. Läs mer på holtab.se.

 

För mer information, kontakta gärna:

Patrik Persson, vd på Holtab, 070-216 62 14, patrik.persson@holtab.se
Håkan Andersson, näringslivschef i Olofström, 0768-61 27 47, hakan.andersson@olofstrom.se

 

Patrik Persson, vd Holtab (klicka på bilden för högupplöst version).

Håkan Andersson, näringslivschef Olofström (klicka på bilden för högupplöst version)

 

 

 

Fler Branschnyheter, Holtab