× Close languages

"En fri roll med stor chans att påverka"

#JobbapåHoltab: Som projektledare får Tobias Fäldt en bra helhetsblick över Holtabs affärer. Han har kontakt med kunder, med Holtabs ledning och montörerna i fabriken. ”Det känns väldigt fritt”, säger han.

Vad är det bästa med att vara projektledare på Holtab?
– Det är en fri roll där vi rör oss i olika miljöer, så att säga. Vi tar ansvar både för kunderna och relationen med dem, samtidigt är vi kravställare internt. Vi hamnar i många olika sammanhang och driver på Holtabs utveckling. Ena dagen är jag med produktionsgrupperna i fabriken och nästa sitter jag med en säljare på en anbudsgenomgång hos en kund.

Vad handlar projektledarens viktigaste arbetsuppgifter om?
– Ekonomi, planering och att ge alla inblandade i en projektaffär bra förutsättningar för att lyckas. Jag övervakar processen och ser till att vi följer tidsplanen. Jag jobbar också med att hitta de bästa tekniska lösningarna och att hålla produktionen så kostnadseffektiv som möjligt. Dessutom är jag ansvarig för att svara på kundens frågor och att säkerställa så att leveransen möter deras förväntningar.

Vad är mest utmanande med ditt jobb?
– Att hålla koll på marknaden. Elbranschen förändras hela tiden. För att ta ett exempel, intresset för smarta elnät har vuxit mycket och där är det intresset för förnybar energiproduktion, energilager och elbilladdning som driver på.

Vad har du för bakgrund?
– Jag är elektriker i grunden, treårig gymnasieutbildning. Efter det jobbade jag i tio år, framförallt på entreprenadsidan. De sista åren var jag arbetsledare. Sedan fem år tillbaka är jag projektledare här på Holtab.

Vad tycker du om Holtab?
– Jag vet att mina kollegor lyft fram mycket positivt i den här artikelserien och jag kan inte göra så mycket annat än att hålla med – Holtab är ett fantastiskt företag. Vd:n har alltid öppen dörr, det är korta beslutsvägar, inga hierarkier.

Privat då – berätta om din viktresa!
– Jag har blivit av med 40 kilo. Det började med att min fru, som är väldigt träningsintresserad, köpte ett löpband. I dag springer jag upp till 5 mil i veckan. Det är väldigt skönt att ha gått ner 40 kilo, det ger bättre självförtroende när jag ser mig själv i spegeln. För varje fem kilo jag gått ner har en garderob åkt ut, så det har blivit en hel kläder som bytts ut under resan. Dessutom är löpning ett bra sätt att rensa tankarna. 

Fakta:

Namn: Tobias Fäldt, 33 år
Yrkesroll: Projektledare
Bor: I Växjö
Gjorde innan Holtab: Jobbade som elektriker, ledande montör och sen arbetsledare på Lambertsson Sverige.

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

 

Fler Holtab, HR