× Close languages

Han är vår nya försäljningsingenjör i Finland

Han är vår nya försäljningsingenjör i Finland

#JobbapåHoltab: Mika Nieminen är ny försäljningsingenjör på Holtab i Finland. En före detta tävlingscyklist, som med ett brett kontaktnät, gediget branschkunnande och en härlig vinnarskalle kommer att ta med sig både driv och kunskap till sin nya arbetsplats.

Välkommen till Holtab, vad är din bakgrund och vad var det som gjorde att du valde Holtab?
– Tack, jag kommer närmast från en roll som säljingenjör på Netcontrol. De gör styrutrustningar som används i Holtabs stationer och därför hade jag god koll på Holtabs produkter redan tidigare. Förhoppningsvis kommer denna erfarenhet att underlätta för Holtabs kunder framöver. Jag har även en bakgrund inom sportens värld och var i flera år professionell cyklist i Frankrike. Det är två helt olika områden, men min cykelkarriär har varit till stor nytta i mitt nya yrkesval. Inte minst när det gäller egenskaper som uthållighet och mental styrka.

Du började på Holtab i juli, vad är din första känsla?
– Det är alltid ett stort steg att byta arbetsplats men redan när jag besökte Holtab i Tingsryd första gången fick jag intrycket att alla som jobbar här trivs och gillar sitt jobb – det gjorde ett stort intryck på mig. Nu, när jag har tillbringat några månader på Holtab, känner jag att jag gjorde rätt val!

Vad blir din uppgift på Holtab framöver?
– Jag kommer att besöka våra befintliga kunder i Finland och fortsätta att göra affärer med dem som vanligt. Min roll innefattar även nykundsbearbetning. Eftersom jag har många kundkontakter med mig från tidigare yrkesliv blir nästa steg att besöka dessa kunder, och förhoppningsvis få till ännu fler affärer inom energisegmentet. Det är mer konkurrens här i Finland än i Sverige, men Holtab har ett mycket gott rykte och det är en väldigt bra utgångspunkt. Nu börjar det långsiktiga, roliga arbetet!

Mika kommer att arbeta sida vid sida med vår rutinerade säljingenjör Mikko Lagerqvist fram till årsskiftet, då Mikko går i pension.

Faktaruta

Namn: Mika Nieminen, 35 år
Roll: Försäljningsingenjör, Holtab Finland
Gjort tidigare: Försäljningsingenjör på Netcontrol. Har en examen i elektroteknik på Metropolia University of Applied Science i Finland. Har även varit professionell cyklist, under flera år bosatt i Frankrike.
Familj: Gift, två pojkar 5 och 9 år.
Intressen: Sport och välbefinnande

Fler Holtab, HR