× Close languages

På Holtab är både människor och teknik i centrum

På Holtab är både människor och teknik i centrum

Som senior affärsutvecklare jobbar Mohamed Ezzo för att Holtab ska ligga i framkant med nya produkter och affärsmodeller på elkraftsmarknaden. 
– Min uppgift är att främja Holtabs intraprenörskap, säger han.

Mohamed har varit på Holtab sedan år 2023 och han är hoppfull när det gäller ambitionen att få till ett bra inre entreprenörskap, det vill säga intraprenörskap.
– En av de viktigaste faktorerna för lyckat intraprenörskap är en tillåtande atmosfär och det finns här, säger han. 

När Mohamed anställdes av Holtab hade han drygt 20 års erfarenhet av elkraftsbranschen, bland annat som egenföretagare inom solenergi och batterilagring. Mohamed är bekant med Holtabs produkter sedan många år.  

– Jag hade ansvar för kundkontakten med Holtab i min tidigare roll på ABB, så jag visste att den tekniska nivån var hög, säger Mohamed. 

 

Människan först

På senare år har han fått ytterligare insikter om Holtab, som att företaget arbetar engagerat med att öka andelen kvinnor i elbranschen. 

– Jag förstår att Holtab alltid sätter människan först. Vi vill vara med och utveckla branschen och att alla ska känna sig inkluderade, säger han. 

Mohamed är uppvuxen i Egypten och Saudiarabien med en svensk mamma och egyptisk pappa. På somrarna besökte han Sverige för att träffa släkten. 

Efter han tagit sin examen som civilingenjör inom elkraft flyttade han till Sverige. Efter ett första jobb på ett företag som tillverkade kablage flyttade han till Ludvika och började på ABB. 

– Min bakgrund har gett mig en förståelse för olika kulturer. I Egypten är det sociala viktigt, man prioriterar mänskliga relationer inom affärer. I Sverige är det fokus på teknik och praktiska lösningar. Jag försöker förena dessa synsätt, säger han. 


– Vi är måna om att det vi skapar är driftsäkert, men det är lika viktigt att vi kan garantera att produkterna kan möta morgondagens behov, säger Mohamed Ezzo.

 

Bästa av två världar

Mohamed uppskattar Holtabs sätt att kombinera fokus på teknik samtidigt som människor värderas högt. 

– En av mina drivkrafter är att bygga relationer. Jag tror att allt fler företag kommer att lyfta fram det mänskliga perspektivet i framtiden, säger Mohamed. 

Holtabs produkter, som används i olika applikationer i elnätet, utvecklas kontinuerligt. För att kunderna ska känna sig trygga byggs lösningarna på beprövad teknik. Samtidigt ska de vara innovativa. 

– Vi är måna om att det vi skapar är driftsäkert, men det är lika viktigt att vi kan garantera att produkterna kan möta morgondagens behov. Digitaliseringen är snart praxis och våra produkter är anpassade för ökad kontroll, övervakning, mätning och styrning, säger Mohamed.


Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

 

Fler Branschnyheter, Hållbarhet, Holtab, HR