× Close languages

Holtab möter Stina Nilsson del 3. Familj

Holtab möter Stina Nilsson del 3. Familj

Nu fortsätter vår samtalsserie med skidåkaren Stina Nilsson, som den här gången berättar om vikten av att ha familj och vänner nära för att nå framgång.

– Jag känner inte att min familj behöver vara närvarande i själva tävlingssituationen. Jag tycker att det är jättekul att de får uppleva det, men när jag är där har jag fullt fokus på vad jag ska uträtta i spåret, säger Stina Nilsson.

Även för elitidrottare kommer det perioder då allt inte blir riktigt som man har tänkt sig. Då är det viktigt att ha familj och vänner nära.

Se filmen här 

 

– Familj och vänner är det viktigaste jag har. Oavsett om det går bra eller dåligt på en tävling eller om det jag presterar i spåret är bra eller dåligt, så finns de alltid där. När jag inte är på läger eller iväg på tävling så är vänner och familj högt prioriterade varje dag.

Stina kommer även in på skidlaget. Hur konkurrerar man med sina vänner?

– Det är en väldigt speciell situation som vi lever i. Vi konkurrerar om samma arbeten. Det finns bara fyra tjejer som får åka stafetten, ibland bara två. Det är jätteviktigt att vi alla försöker ha en på- och avknapp. När vi är på tävlingsarenan, då är det helt okej att vara väldigt fokuserad på sin uppgift. Men när man kommer därifrån är det viktigt att kunna bryta de murarna och prata om vardagliga saker.  

Om Holtabs samarbete med Stina
Stina Nilssons starka vilja att nå resultat, i kombination med en ödmjuk personlighet, inspirerar inte bara hela svenska folket utan även oss på Holtab.

Anders Holmberg, Holtabs ägare och styrelseordförande, har träffat Stina Nilsson och gjort fyra personliga intervjuer om sportjournalistik, fokus, familj och mentorskap. Samtalsämnen som vi tror att många, inte minst unga kvinnor, kan inspireras av.

– Förhoppningsvis kan våra samtal göra så att fler får upp ögonen för Holtab som ett nytänkande och spännande företag, säger han.

Se del 1 om Sportjournalistik här och del 2 om Fokus här.

Fler Hållbarhet, Holtab