× Close languages

Jonatan ser fram emot spännande solcellsprojekt

Jonatan ser fram emot spännande solcellsprojekt

#JobbapåHoltab: På Holtab är projektledaren projektets “vd”. Jonatan Syrjä tar det övergripande ansvaret och ser till att processen följs.

När vi pratar med honom har han varit anställd på Holtab i tre veckor och “håller fortfarande på att komma in i allt”, som han säger.

– Jag har bland annat spenderat en vecka i produktionen och sedan träffat alla avdelningschefer. Mottagandet har varit varmt och jag fått ett ansikte på alla som jag ska samarbeta med. En jättebra introduktion.

Vad har du för bakgrund?
– Jag är elektriker från början och började jobba 2007 på olika elfirmor. Sedan var jag med i uppstarten av Assemblin El i Ronneby 2018 och blev både projektledare och serviceledare.

Varför sökte du dig till Holtab?
– Det kändes rätt att fokusera 100 procent på spännande projekt. Det var också en möjlighet att få nischa sig mot högspänning och elnät.

Vad visste du om Holtab innan du sökte?
– Holtab är ju ledande i branschen. Att de var en bra arbetsgivare.

Vad är det mest spännande projektet du fått hittills?
– Det är nog kraftförsörjningen till projektet Heartland. Fyra fördelningsstationer ska skickas till deras solcellsanläggning i Danmark. Där har Holtab fått förtroendet att leverera 261 nätstationer och fyra 20 kV fördelningsstationer. Stationerna levereras till Danmark för att distribuera energi från en av Nordens största solcellsparker. Totalt kommer parken ha en omkrets på över 8 kilometer och omfatta 507 384 solcellspaneler.

Läs mer om solcellssatsningen i Danmark här.

Sammanfattningsvis: Hur känns det nu, efter bara några veckor på ditt nya jobb?
–  Väldigt bra! Det blir en spännande tid framöver med nya utmaningar och en och annan sen kväll också kanske – vem vet.

 

Faktaruta

Namn: Jonatan Syrjä, 35 år.

Bor i: Backaryd i Blekinge, nära gränsen till Småland.

Yrkesroll: Projektledare

Gjorde innan Holtab: Projektledare på Assemblin El i Ronneby.

 

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Fler Holtab, HR