× Close languages

Sandra är vår nya kommunikatör

Sandra är vår nya kommunikatör

”Här kommer jag att gå vilse!” Så kändes det för kommunikatören Sandra Fridenborn när hon vandrade in genom grindarna till Holtab för första gången. Den andra känslan var att hon hittat hem.

Hon hade sett översiktskartor och bilder från Holtabs område innan. Men första rundturen på plats tillsammans med nye chefen, affärsutvecklaren Peter Ackebjer, blev en ögonöppnare.

– Jag visste inte att produktionen och fabriken var så stor. Det var svårt att föreställa sig på förhand, säger hon i dag.

 

Familjär känsla

Sandra är bara ett par månader gammal på jobbet hos Holtab. Innan jobbade hon på ett kommunalt fastighetsbolag. Men att komma till elkraftsbranschen, det är lite grann som att komma hem.

– Innan fastighetsbolaget var jag på ett företag inom maskinindustrin. Precis som på Holtab är det tuffa, ganska hårda produkter. Det är båda mansdominerade miljöer. Men jag gillar det, jag tycker att kvinnor passar lika bra här som män, säger hon.

Men det var inte bara branschen i sig, som innebar en hemtam känsla. 

– Holtab känns familjärt. Det är en öppen och tillåtande miljö. När alla chefer och ledare presenterat sig så var intrycket enhetligt. ”Här är vi en familj, vi jobbar alla mot samma mål.”

 

Gillar att skriva

Som kommunikatör hos Holtab jobbar hon brett. Det är allt från att uppdatera hemsidan och intranätet till att vara kreativ när hon skapar marknadsföringsmaterial till kunderna.

– Arbetet är varierat och jag hoppas kunna få använda min kreativa ådra så mycket som möjligt. Jag tycker om att skriva, säger hon.

Sandra är från västkusten, från ett samhälle nära Göteborg. Hon saknar att bo på kusten och att ha havet nära. Samtidigt har hon nära till både öst- och västkusten nu när hon bor i Växjö.

– En sak som lockade mig med Holtab var att företaget är måna om mjuka värden. Allting företaget gör för lokalsamhället, för befolkningen i Nepal och för att utveckla lösningar som gör att vi går mot en mer klimatsmart framtid. Det gillar jag att vara en del av, säger Sandra Fridenborn.

 

Fakta

Namn: Sandra Fridenborn, 32 år

Yrkesroll: Kommunikatör

Bor: I Växjö, fyra mil norr om Tingsryd

Gjorde innan Holtab: Var kommunikatör på ett kommunalt fastighetsbolag

Gör på fritiden: Hennes tvååriga dotter tar den mesta av tiden. Men hon och hennes man älskar att resa, gärna till storstäder som New York.

 

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Fler Holtab, HR