× Close languages

Nu drar årets elutbildning för kvinnor igång

Nu drar årets elutbildning för kvinnor igång

Elbranschen behöver fler elmontörer – och fler kvinnor. Därför anordnar Holtab och Montico elutbildning för kvinnor. Delar av utbildningen sker på distans.

Det är fjärde året i rad som Holtab anordnar den populära elutbildningen tillsammans med Montico. Bland kurserna finns bland annat elkraftteknik, elinstallationer, elmotorstyrning och praktisk ellära.

Utbildningen har tidigare resulterat i många deltagare, och flera av kvinnorna arbetar idag på Holtab.

– Det känns fantastiskt bra och vi hoppas att ännu fler kvinnor ska upptäcka elmontörsyrket och Holtab med hjälp av elutbildningen, säger Pernilla Sundén, som är personalchef på Holtab.

Sedan Holtab fattade ett aktivt beslut att få fler kvinnor att söka sig till Holtab har andelen kvinnor på företaget ökat, från 10 % till 18 %.

– Mångfald är viktigt för alla företag men på lite längre sikt handlar det om att trygga kompetensförsörjningen. Holtab växer och vi kommer att behöva rekrytera många elmontörer framöver, både kvinnor och män, säger Pernilla.

 

Mer om utbildningen

Elutbildningen för kvinnor är en kommunal vuxenutbildning som anordnas av Montico i samarbete med Holtab. Delar av utbildningen genomförs på distans med möjlighet för deltagarna att själva påverka startdatum.

Praktik på 6–8 veckor kommer att genomföras i Holtabs fabriker i Tingsryd eller Olofström och utvalda teoretiska delar utförs hos Montico. En orienteringskurs i yrkessvenska kan ingå vid behov.

 

Julia Bång, genomförde elutbildningen 2022 och är nu elmontör på Holtab:

“Det är inte ofta man får möjlighet att byta karriär. Det är en rolig utbildning som kan ge ett bra jobb, så jag tycker verkligen man ska ta chansen. Jag uppskattar till exempel arbetstiderna och att ha flextid på Holtab. Inom vården var jag väldigt låst i och med att jag jobbade så oregelbundna tider.”

Läs mer om Julia här >>


Anmäl dig till informationsträff

Den 19 mars kl 15.00 anordnas en informationsträff på Holtab i Tingsryd där du får veta mer om utbildningen.

Anmäl dig här >>

 

Vill du veta mer kontakta

Pernilla Sundén

Pernilla Sundén

Personalchef

070-148 00 30

pernilla.sunden@holtab.se

Fler Branschnyheter, Hållbarhet, Holtab, HR