× Close languages

Förnybar energi gör att Holtab växer i Danmark

Förnybar energi gör att Holtab växer i Danmark

Gigantiska solcellsparker och politiska ambitioner om elbilar gör att Holtab Danmark går en lysande framtid till mötes.

Ebbe Klarskov, Country Manager Holtab Danmark, började som elektriker och gjorde en gedigen karriär på bolag som SEMCO, ABB, Otra och Schneider Electric innan han headhuntades till Holtab 2012. 

 

Rekryterar i Danmark

Sol-el växer stort och Holtab tar hem stora order på solcellsparker. Därför behöver man rekrytera.

– Den största parken vi har levererat hittills är på 200 megawatt, med driftstart 2021. Ytan motsvarar 276 fotbollsplaner. Vi har gjort speciallösningar för att trucken ska klara att förflytta alla 261 Holtab-stationer på ett säkert sätt runt omkring parken.

 

Investerar för klimatet

Holtab vill ta sitt ansvar i klimatfrågan och det passar förstås extra bra när Danmark satsar på förnybart.

– De kommande fem åren kommer vi se många nya solcellsanläggningar. Vindkraften flyttar ut till havs – där är inte vi, Holtab tar hand om solenergin på land. Och kanske ser vi också andra energiformer som biogas, man vet aldrig. Det finns även en politisk vilja att ha en miljon elbilar 2030.

 

Smartare ställverk

I och med att antalet energikällor blir allt fler krävs också att ställverken blir smartare för att hantera de stora variationerna. 

– Det är en utmaning att hantera de olika energiformerna och hitta rätt lösning till rätt projekt. Det är inte bara kunden som ska känna sig trygg med Holtab. Även nätbolagen ska veta att allt fungerar när Holtab kommer och ansluter exempelvis en ny solenergipark, säger Ebbe.

Hur skiljer sig marknaden i Danmark från den i Sverige? 
Sverige har regler kring personsäkerhet och tester som inte finns i Danmark. Våra konkurrenter kan göra en billigare produkt än Holtab på grund av det. Marknaden är förstås mindre och vi har egentligen bara två stora konkurrenter, i Sverige är det fler.

Kunderna väljer Holtab eftersom de vet att de får en anpassad lösning med hög kvalitet och säkerhet, till rätt pris. 

 
Lösningsorienterad kompetens

Ebbe Klarskov berättar att försäljning ofta är ett resultat av att han och kollegorna förstått kundens behov och kommit tillbaka till dem med en bra lösning. 

Vilken kompetens behöver Holtab framöver?
– Vi söker lösningsorienterade personer med mycket god insikt i elteknik. En som är bra på att förstå kundens behov och kan vara projektledare för kunden. Kompetens inom solenergi är också intressant. 

Vad är allra bäst med att jobba på Holtab?
– Det är jättebra produkter. Jag tycker om hur vi jobbar tillsammans inom företaget, men också den stora frihet jag har. 

Läs mer om våra solcellslösningar här.

Vill du veta mer kontakta

Ebbe Klarskov

Ebbe Klarskov

Danmark

+45 30 702 839

ebbe.klarskov@holtab.dk

Fler Branschnyheter, Hållbarhet, Holtab