× Close languages

Holtab startar aktiebolag i Danmark

Holtab startar aktiebolag i Danmark

Holtab fortsätter att växa på den danska marknaden och startar nu Holtab Danmark A/S. Ebbe Klarskov, country manager, berättar mer.

– Elkraftsbranschen går för högtryck. Vi står inför en snabb övergång till förnybar energi och ser en tydlig ökad efterfrågan på våra produkter, säger han.

 

Elektrifieringen pågår för fullt

Holtab har funnits på danska marknaden i många år. De senaste åren har man bland annat designat, byggt och utrustat flera danska solparker med transformatorstationer och teknikhus. Företaget har även varit involverade i arbetet kring elektrifieringen av järnvägsnätet i Danmark.

– Vi har hjälpt till med att elektrifiera 1 300 mil järnväg. Dessutom jobbar vi med olika projekt på S-togbanan i Köpenhamn, och vi har också vunnit upphandlingen för transformatorstationer och teknikhus till den nya snabbspårvägen, berättar Ebbe Klarskov.

Det produceras mer och mer förnybar energi från exempelvis sol och vind. Det i sin tur bidrar till ökad efterfrågan på nya tekniklösningar som exempelvis energilagring.

– Tekniken tar hela tiden kliv framåt. Hela samhället ställer om mot mer förnybar energi och högre grad av elektrifiering. Vi levererar lösningarna som möjliggör detta, säger han.

 

Rekryterar säljare inom e-mobility

I samband med etableringen av Holtab Danmark A/S söker bolaget ytterligare förstärkning i säljorganisationen. Personen man söker är någon med ett tekniskt och säljinriktat tänk som kan vägleda Holtabs kunder inom e-mobility.

– Just e-mobility är ett segment som kommer att explodera här i Danmark inom en snar framtid, inte minst när det gäller efterfrågan på laddlösningar, säger han.

Holtab Danmark arbetar idag framför allt inom dessa områden:

  • Vind- och solenergi, fullt utrustade transformatorstationer och teknikhus.
  • Nätstationer och lågspänningssystem för eldistributionsnätet.
  • Kraftförsörjning till större laddstationer för e-mobility.
  • Specialanpassade lösningar för tåg- och spårvagnstrafik.

 

Läs även

Förnybar energi gör att Holtab växer i Danmark >>

Vill du veta mer kontakta

Ebbe Klarskov

Ebbe Klarskov

Danmark

+45 30 702 839

ebbe.klarskov@holtab.dk

Fler Branschnyheter, Holtab