× Close languages

Josefin vill göra det lätt att göra rätt

Josefin vill göra det lätt att göra rätt

"Att alla är viktiga för helheten och att det man gör i vardagen påverkar resultat". Det vill ekonomichef Josefin Grenander att Holtabs medarbetare ska känna varje dag. 

– Jag är övertygad om att alla gör ett ännu bättre jobb om man förstår den direkta kopplingen mellan sina arbetsuppgifter och företagets ekonomi, säger hon.

Ambitionen att visa sambandet mellan verksamhet och ekonomi, och vara ett stöd för medarbetarna, gör att Josefins kalender är full av olika typer av möten. Och möten är något hon uppskattar.    

– Det roligaste i mitt jobb är att få sätta sig ner med en avdelning och beskriva vad som ligger bakom olika siffror, varför vi har just den här marginalen eller hur det ser ut i ett visst segment. Jag trivs när jag har mycket kontakt med andra, att träffas och prata om hur vi kan göra saker ännu bättre.   

 

Lång erfarenhet

Josefin Grenander har jobbat med ekonomi i över 20 år. När hon 2019 kände att hon behövde en ny utmaning sökte hon jobb som controller på Holtab. 

– Jag hade hört talas om Holtab, att det var ett företag med en fin personalkultur. Och så är det verkligen, det är en trevlig atmosfär och alla är välkomnande och öppna, säger Josefin som 2021 gick vidare till rollen som ekonomichef.   

 

”Enorm tillväxt”

I takt med att Holtab växer, ser Josefin hur ekonomiavdelningens uppdrag blir allt större. Fler produkter, fler medarbetare och större ordrar, ställer också krav på Josefin och hennes kollegor. Och på det stöd som de ger till medarbetarna. 

– Jag ser oss verkligen som en servicefunktion, vi är limmet mellan ekonomi och avdelningarna kan man säga. Vi ska säkerställa att alla har den information de behöver och göra det lätt att göra rätt. Vi har sett en enorm tillväxt på företaget så jag är jätteglad att jag numera har fem kollegor och att ytterligare en controller är på väg in, säger Josefin.


Fakta

Namn: Josefin Grenander
Roll på Holtab: Ekonomichef
Utbildning: Internationell magister med inriktning mot controlling.
Gjorde innan: Började som controller på Holtab 2019. Jobbade innan dess som ekonomichef på ett annat bolag.
Bäst med mitt jobb: “Alla kontakter jag har med olika funktioner i hela bolaget, att få göra skillnad och förbättra saker.”
Bor: Utanför Häradsbäck mellan Älmhult och Tingsryd men man och två tonårspojkar.
Fritid: Läsa böcker, padel, njuta vid havet eller promenera i skogen.


Är du intresserad av att söka dig till Holtab? Läs mer om arbetsplatsen Holtab och se vad vi har för lediga tjänster just nu >>

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Fler Holtab