× Close languages

Emilia har full koll på godset

Emilia har full koll på godset

Emilia Mattisson gillar att jobba med logistik på Holtabs nya fabrik i Olofström. Här får hon kombinera praktiska saker som att köra truck med datorjobb.

– Jag är glad att Holtab satsar på mig som är ung, säger hon.

Ända sedan hon var liten har hon kört motorfordon, hennes pappa gillade bilar och motorcyklar, så Emilia och syskonen lärde sig tidigt att köra motocross och fyrhjulingar. Nu har 23-åringen truckkort och det är med lätt hand som hon styr trucken bland portarna och utrymmena på Holtabs fabrik.

De är två personer som tar hand om logistiken på fabriken i Olofström.

– Jag tar emot gods, samlar ihop produkter till stationerna och jobbar med våra digitala system. Det är en blandad tjänst och det gillar jag, säger Emilia.

 

 

Framtidens bransch

Hon har jobbat med logistik innan, men då var det inom en annan bransch. Att få komma till elkraftsbranschen är ett lyft.

– El känns som framtiden, säger hon.

Hur vill du att en arbetsgivare ska vara?

– Jag tycker att gemenskapen är viktig. Det ska kännas skönt att gå till jobbet när veckan börjar. Här på Holtab har vi en stor blandning av folk. Många är unga, några är bara nitton år och det känns härligt. Inställningen är viktig, jag vill jobba med kollegor som har bra energi, säger Emelia Mattisson.


Fakta: 

Namn: Emilia Mattisson
Roll på Holtab: Logistik i Olofström
Tidigare jobb: Hade liknande tjänst inom annan bransch
Utbildning: Pluggade ekonomi på gymnasiet
Familj: Sambo och katt, bor i Sölvesborg, cirka tjugo minuters pendling till jobbet
Fritid: Padel och umgås med sambon


Är du intresserad av att jobba på Holtab? Läs mer om arbetsplatsen Holtab och se vad vi har för lediga tjänster just nu >>

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Fler Holtab, HR