× Close languages

Holtab utökar sin verksamhet av betongstationsmontering till Lidhult

Holtab utökar sin verksamhet av betongstationsmontering till Lidhult

För att möta kundernas behov utökar Holtab sin produktion och flyttar monteringen av betongstationer till en fabrikslokal i Lidhult i nordvästra Kronoberg.

 – Vi behöver mer monteringsyta för att kunna producera och leverera de avancerade lösningar våra kunder beställer av oss. Därför har vi tagit beslutet att utöka vår verksamhet, berättar Peder Johannisson, tf. divisionschef Holtab.

Genom att placera monteringen av betongstationer i Lidhult konsoliderar Holtab försörjningskedjan då betongproducenten Naijbetong har delar av sin produktion på samma område. Processen effektiviseras då betongstationerna kommer att monteras och skickas direkt till kund från Lidhult.

Fabriken i Lidhult kommer logistiskt sett att fungera precis som i Tingsryd, endast geografin skiljer dem åt. Initialt kommer 5-8 personer att arbeta i Lidhult, en grupp som är tänkt ska bestå av både befintlig och ny personal. En rekryteringsprocess ska startas upp för att hitta elkompetens i Lidhults närområde.

Det är familjeföretaget Weland AB som äger lokalerna i Lidhult som Holtab hyr från den 1 augusti 2021 och planen är att sjösätta fabriken i mitten på augusti.

– Vi välkomnar Holtab som ny hyresgäst i våra lokaler i Lidhult. Holtab är ett fint och välrenommerat företag och vi hoppas att de ska trivas hos oss i Lidhult, säger Anders Johansson, platschef Weland Lidhult AB.

Vill du veta mer kontakta

Patrik Persson Moberg

Patrik Persson Moberg

VD

070-216 62 14

patrik.persson@holtab.se

Fler Branschnyheter, Holtab