× Close languages

Historiskt ögonblick lockade Lars till Holtab

Historiskt ögonblick lockade Lars till Holtab

Han har jobbat med underhåll i närmare 30 års tid, länge som chef. Men när Holtab skulle öppna ny fabrik och sökte gruppchef bestämde sig Lars Gedda för att pröva sina vingar i elkraftsbranschen.
– Jag gillar utmaningar. Man vill inte att kugghjulen i skallen stannar, säger Lars Gedda, 58 år.

I augusti 2021 togs ett historiskt steg i Holtabs utveckling. I Lidhult i Småland, nära gränsen till Halland, öppnades en ny fabrik. Det är första gången som Holtab har produktion utanför Tingsryd.

Gruppchef i Lidhult är Lars Gedda, som haft några hektiska första månader.

– Vi öppnar nytt och det är väldigt utmanande. Vi blir bättre för varje dag och jag är nöjd med hur långt vi kommit, säger han.

Hur känns det att byta från underhåll inom livsmedelsbranschen till Holtab som tar fram elkraftslösningar?
– Jag är intresserad av personlig utveckling. Det gäller att ta vara på livet och att man får möjlighet att lära sig nya grejer.

Lars Gedda, gruppchef Holtab Lidhult

 

Vad lockade mer med Holtab?
– Under vårt första samtal pratade Holtab om frihet under ansvar. Man måste ta egna beslut och stå upp för dem. Samtidigt är man en del av ett team, folk ställer upp för varandra, säger han och lägger till att det de pratade om då har visat sig stämma.

 

Husfix och motorcyklar

På fritiden ägnar han sig helhjärtat åt familjeliv, husfix, musik och motorcyklar. Huset har varit under renovering och utbyggnad i drygt tjugo år. Motorcyklar, ja, de är sju till antalet numera.

– Det är knappt att jag vågar säga hur många jag har, men det är ett stort intresse att bygga och meka med motorcyklar. Alla fem i familjen, jag, tre grabbar och frugan, har faktiskt motorcykelkörkort. Frugan var sist ut, hon tog sitt i somras. Så vi åker en del tillsammans, och alla har Harley Davidson, säger han.

Du är från Hyltebruk som ligger i Hallands län, men som är en del av landskapet Småland. Vad känner du dig mest som, hallänning eller smålänning?
– Jag gillar havet, så jag får säga hallänning.

 

Fakta:

Namn: Lars Gedda, vänner kallar honom Lasse
Ålder: 58 år
Yrkesroll på Holtab: Gruppchef i Lidhult
Bor: I Hyltebruk tre mil nordväst om Lidhult
Gjorde innan: Var underhållschef på Carlsberg i Falkenberg
Familj: Fru och tre söner, 26, 24, 21 år
Fritid: Åker och bygger motorcyklar, snickrar på huset, musik och äventyr med familjen

 

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

 

 

Fler Holtab