× Close languages

“Superkul med ny fabrik”

“Superkul med ny fabrik”

Martin Håkansson, chef på Holtabs nya fabrik i Olofström, har svårt att välja vad som är roligast just nu.

– Ny fabrik är verkligen superkul. Hur ofta får du chansen att vara med och bygga upp en ny fabrik och ansvara för den? Det är en kittlande tanke, säger han.

Innan sommaren 2022 bestämde sig Holtabs ledning för att hitta en ny industrilokal till företagets nätstationsproduktion och en perfekt industrilokal i Olofström var ledig.  

– I den nya fabriken i Olofström har vi utrymmet, säger Martin och låter genuint lycklig. Han brinner för kund, kvalitet, flöden och processer. 

Han började på Holtab 2021 som förbättringsledare på inköpsavdelningen. Eftersom han drivs av utmaningar var det inte svårt att tacka ja till jobbet som produktionschef i den nya fabriken. 

Vad ägnar du dig åt just nu?
– Allt som händer i Olofström: Kontakten med underleverantörer. förbereder flytten av produkter – vad behöver vi ha i form av arbetsplatsanpassning, transporter, material och så vidare. 

Hur går det med rekryteringen?
– Vi är i full gång och har rekryterat ett femtontal medarbetare. Det har gått långt över förväntningarna med över 200 sökande. 

Vad är det på Holtab som attraherar nya medarbetare, tror du?
– Det är en extremt trevlig atmosfär. Alla man möter är trevliga, vänliga och gör sitt bästa. Uppstår det problem så löser vi dem tillsammans. Det finns en vilja att gå framåt. 

Vem är du som ledare? Vad är viktigt för dig?
– Jag tror på individen. Medarbetarna är de som vet bäst hur ett arbete utförs och vad de behöver för att göra det på bästa sätt. 

Vad utmärker en medarbetare som trivs på Holtabs nya fabrik i Olofström?
– Jag tror man gillar att jobba i grupp. Det är en arbetsplats där vi utför samma moment många gånger. En station kommer på linan och efter cirka en och en halv timme flyttar den vidare. När man lärt sig det momentet, kan man lära sig ett nytt moment och rotera mellan stationer. 

Det är ingen risk att det blir tråkigt, menar Martin Håkansson.

– Väldigt många vidareutvecklas på Holtab. Vill man flytta till Tingsryd kan man jobba där i komplexa projekt. 

– Vi kommer få sådana projekt hit till Olofström också, med tiden. Det kommer att finnas stora möjligheter. 

Vad är målet med fabriken i Olofström?
– Utöver att få upp kapaciteten och producera volymer i rätt kvalitet, i rätt tid, så vill vi också sätta ribban för hur vi ska optimera flöden och minimera fel. Det handlar om att hitta den bästa lösningen med hälsa och säkerhet i högsta prioritet.

Det låter som om du älskar det?
– Jag har väldigt roligt på jobbet. 


Fakta

Namn: Martin Håkansson
Ålder: 46 år
Yrkesroll: Produktionschef med ansvar för fabriken i Olofström. 
Gjorde innan Holtab: Produktionsledare.
Bor: I Guövik utanför Karlshamn.
Fritid: Tillbringas gärna på sandiga motocrossbanor med sönerna. 


Är du intresserad av att söka dig till Holtab? Läs mer om arbetsplatsen Holtab och se vad vi har för lediga tjänster just nu >>

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Fler Branschnyheter, Holtab