× Close languages

"Rollen som elmontör på Holtab är väldigt varierande"

#JobbapåHoltab: Som en av 17 elmontörer på Holtab har Magnus Seiborg en varierad vardag – allt från klurig problemlösning till dagar då det är mer monotont och "matas på".
– Jag gillar båda. Det är omväxlande, säger han.

Vad är det bästa med att jobba på Holtab?
– Vi är ett tryggt och stabilt, privatägt familjeföretag där ledningen och ägarna satsar på oss anställda. Vi växer och hittar  på nya saker hela tiden – tittar på nya segment och skapar nya produkter. Jag tycker det känns bra att pengarna vi tjänar går tillbaka till oss själva, för att bygga oss starkare.

Vad har gjort dig överraskad sen du började här?
– Hur olika det kan se ut innanför skalen, väggarna, på teknikhusen vi skapar. Jag trodde att det skulle vara mer enhetligt vad olika bolag har för utrustning och vilken standard som följs. Men det är väldigt olika och det tycker jag är intressant. Man får vara lyhörd och lära känna sina kunder så att man fångar upp behoven och önskemålen.

 

Vad gör man som elmontör?
– Det är väldigt varierande och allsidigt. Ena dagen är man lite av en hantverkare, man bockar plåt och gör mekaniskt montage. Nästa dag drar man kabel och följer en kabeltabell. Man lyfter in ställverk och vi gör även mycket sekundarkablage, till exempel styrkabel som ska dras mellan olika skåp. Ibland är det skönt att det är mer monotont, man bara matar på. Andra dagar får man tänka till och lösa problem, exempelvis att bestämma fästpunkter. I grunden handlar allting om att göra kunden nöjd – att skapa en slutprodukt där allting fungerar bra och det ser snyggt ut.

Vad har du för bakgrund?
– Jag har bytt bana helt, från att jobba som servitör på en lyxig resturang i Växjö till att bli elmontör på Holtab. Nu har jag en ledande roll vilket innebär att jag leder ett team på fem elmontörer.

Fakta:

Namn: Magnus Seiborg
Yrkesroll: Elmontör
Bor: I Värends Nöbbele, som ligger mellan Växjö och Tingsryd.
Intressen: Skog, jakt och matlagning.
Gjorde innan Holtab: Jobbade som servitör innan han bytte bana och har nu jobbat på Holtab i 11 år.

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Se filmen här

Fler Holtab, HR