× Close languages

Ett företag i världsklass

Varje dag anstränger vi oss för att bli lite bättre än gårdagen. Ibland tar vi stora steg, ibland förfinar vi en detalj. Men allt sammantaget så gör vi allt vi kan och lite till för att vara ett företag i världsklass.

Vi utvecklar och levererar kundanpassade lösningar inom kraftöverföring och är en ledande aktör på den nordiska marknaden.

Vi utvecklar och levererar kundanpassade lösningar inom kraftöverföring och är en ledande aktör på den nordiska marknaden.

Holtab i snabb sammanfattning

Huvudkontoret och fabriken är lokaliserat till Tingsryd, cirka fyra mil söder om Växjö och sex mil norr om Karlskrona. Vi har filialer i Danmark och Finland, fabriker i Lidhult och Olofström samt kontor på flera orter i Sverige. Bolaget grundades 1973 och har ca 300 anställda. Varje år lämnar ca 3 000 produkter fabriken.

Industriellt byggande i egen fabrik

Med våra prefabricerade lösningar utförs allt montage i industriell miljö, inklusive konfigurering och provning. Produkterna levereras sedan med bil och lyfts på plats där våra kunder tar dem i drift. Det är en smidig och snabb process som går under kvalitetskonceptet ”Made in Tingsryd”.

Trygga teknikval utan begränsningar

Vi är leverantörs- och fabrikatsoberoende, vilket betyder att våra kunder inte är styrda att använda något speciellt fabrikat av utrustning. Det viktigaste är att våra kunder känner sig trygga och utan begränsningar, med vetskapen att vi alltid föreslår den bästa lösningen efter varje unik situation.

Fabriken är hjärtat i verksamheten

Fabriken är hjärtat i verksamheten

Det är här vi designar, monterar och testar produkterna. Genom att Holtab är leverantörs- och teknikoberoende medför detta att vi arbetar med flera av de absolut starkaste varumärkena inom vår bransch. Efter att vi monterat produkten testkörs den sedan mot kundens skarpa driftmiljö. Blinkar alla lampor grönt kan vi leverera och lösningen är färdig att tas i bruk.
Vår verksamhetsidé i sammanfattning

Vår verksamhetsidé i sammanfattning

• Vi utvecklar och levererar lösningar för kraftöverföring utifrån kundernas behov
• Vi är den ledande leverantören i Norden och aktiva på valda marknader i Europa
• Vi är ekonomiskt stabila, har ett långsiktigt fokus och drivs av våra resultat
• Vi kännetecknas av kunskap, service och samarbete
• Vi är en personlig och professionell partner till våra kunder, leverantörer och andra intressenter
• Vi är alla engagerade, delaktiga medarbetare som tar ansvar, utvecklar oss och känner arbetsglädje
Alla har en huvudroll hos oss

Alla har en huvudroll hos oss

På Holtab inser vi att alla är med och bidrar för att vi ska kunna nå framgång. Någon är bäst på en sak, någon annan bäst på något helt annat. Alla spelar varje dag en egen huvudroll i produktionen, i administrationen eller ute hos våra kunder.
Det är härifrån vi kommer

Det är härifrån vi kommer

Under devisen kunskap, service, samarbete tar vi oss an varje uppdrag – på samma sätt som vi gjort sedan 1973 när Holtab grundades. Läs mer om bolagets resa fram till där vi står idag.