× Close languages

Michaela ligger alltid steget före

Michaela ligger alltid steget före

#JobbapåHoltab: Michaela Pulkkinen har tagit steget från projektledare till att bli gruppchef för företagets högspänningsprojekt. En omväxlande roll på Holtab som sätter samordning och planering i fokus.

Varför tog du steget till att bli gruppchef?
– Jag ville jobba närmare människorna i produktionen. I gruppchefsrollen har man ansvar för projektets ekonomi, planeringen men också samarbetet mellan medarbetarna och de olika avdelningarna. Jag trivs med helheten, säger Michaela.

På Holtab finns det goda möjligheter att utvecklas och Michaela är inte ensam om att ha tagit sig an nya utmaningar inom företaget.

– Det finns alla förutsättningar till att utvecklas om man vill göra något nytt. Men för oss är det minst lika viktigt att vi skapar förutsättningar för att medarbetare ska vilja stanna där de är. Det ska gå att växa i sin egen roll, det får man inte glömma, säger Michaela.

2018-05-03 Tingsryd Holtab. Foto: Jonas Ljungdahl

Foto: Jonas Ljungdahl

Hur är det att arbeta på Holtab?
– Allting vi behöver i verksamheten finns på plats i Tingsryd. Det gör att vi kan arbeta med korta beslutsvägar och samarbeten över gränserna. Holtab är ett företag som utvecklas hela tiden och som värnar om sina medarbetare. Vi har ett introduktionsprogram för nyanställda som gör att man känner sig välkommen.

Vad är det roligaste med ditt arbete?
– Det är omväxlingen i vardagen. Det händer saker hela tiden och det är roligt att se medarbetare växa.

Hur ser du på utvecklingen i branschen?
– Utvecklingen går snabbt framåt. Produkterna vi bygger blir större och mer komplexa. Det är roligt att det går framåt, men det är också en utmaning att växa fort. En utmaning är till exempel att hitta rätt personal på en liten ort.

Faktaruta

Namn: Michaela Pulkkinen, 37 år
Yrkesroll: Gruppchef projekt – högspänning
Bor: I Jät mellan Växjö och Tingsryd
Gjorde innan Holtab: Projektledare på ett entreprenadbolag som jobbar med lokalnätsprojekt och har haft rollen som projektledare på Holtab.

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs samtliga artiklar här.

Fler Holtab, HR