× Close languages

Anders Holmberg utsedd till östra Sveriges främsta entreprenör

Anders Holmberg utsedd till östra Sveriges främsta entreprenör

Under tisdagskvällen tilldelades Anders Holmberg, styrelseordförande och ägare av familjeföretaget Holtab, utmärkelsen EY Entrepreneur Of The Year i region Öst.
– Det känns fantastiskt roligt – och omtumlande. Det är en utmärkelse som jag delar med hela team Holtab, säger Anders Holmberg.

Holtab grundades 1973 av Anders pappa Bengt. Redan samma år fick Anders sitt första jobb i företaget och som 25-åring blev han vd. Idag är Holtab en av Nordens främsta leverantörer av lösningar för kraftöverföring med produkter inom energidistribution, förnybar energi, industri och infrastruktur.

I takt med elektrifieringen har företaget expanderat och etablerat fabriker i Tingsryd, Lidhult och Olofström. Sedan 2009 driver Holtab flera projekt i Nepal, bland annat elprojekt för att förse avlägsna bergsbyar med elektricitet.

 

Juryns motivering löd:
Med ett engagerat ledarskap och tydliga värderingar har årets pristagare hittat kraft att driva sin verksamhet och även branschens utveckling framåt. Baserat på smarta lösningar, långsiktiga relationer och samarbete har entreprenören skapat ett snabbväxande företag. Hållbarhet är en viktig byggsten och med inställningen att resan är målet, skapas omtanke om medarbetare, kunder och samhälle, vilket har bidragit till en ljusare framtid för fler.

– Vi gör väldigt mycket rätt på Holtab just nu och alla bitar verkar falla på plats. Vi får till vårt employer branding-arbete och vi skapar bra produkter som vi får ut på marknaden, det får ringar på vattnet. Det ska bli inspirerande att fortsätta resan tillsammans, säger Anders Holmberg.

 

Fler entreprenörer från Växjö, Kalmar och Hillerstorp prisades
Under regionfinalen delades även priset Entrepreneurial Winning Women ut till Tinna Berg och Anna Bäckman, grundare av resebyrån Bäckman & Berg i Kalmar.

Best International Growth gick till Växjös Torbjörn Lindgren och Torbjörn Gustafsson, Micropower Group AB, som är en världsledande systemleverantör inom batterier och batteriladdning.

Samuel Davidsson, Hillerstorps Special Emballage som tillverkar lastpallar av trä, mottog priset Young Entrepreneurship Of The Year.

Samtliga vinnare går nu vidare till den nationella finalen som äger rum i Stockholms stadshus den 1 februari 2024. Den nationella vinnaren kommer sedan representera Sverige i den internationella finalen i Monte Carlo.

För pressbilder se här >>

 

Om EY Entrepreneur Of The Year
EY Entrepreneur Of The Year är en av världens mest prestigefulla utmärkelser för entreprenörer och arrangeras i cirka 60 länder. Den svenska upplagan av tävlingen genomförs för 28:e gången i år med 500 nomineringar från hela landet.

Den oberoende juryn i region öst leddes av juryordförande Eva Schlyter, vd Ståhl Invest i Norrköping, David Modig, ägare Modig Machine Tool AB, Jacob Nilsson, vd Axjo Group AB, Peter Hellgren, vd och ägare Consid AB, Pernilla Ljungbergh, vd Ny Studio samt Elisabeth Ström, grundare BoSt Invest.

 

Om Holtab
Holtab är en ledande leverantör av lösningar för kraftöverföring i Norden. Företagets erbjudande omfattar energidistribution, förnybar energi, industri och infrastruktur. Holtab strävar efter att leda teknikutvecklingen, bland annat genom att erbjuda effektiva energilösningar och dra nytta av sol-, vind- och vattenenergi. Företaget växer kraftigt och förväntar sig en omsättning på cirka en miljard kronor i år.

För mer information och intervjuer, kontakta gärna:
Anders Holmberg, styrelseordförande Holtab, tel 070-644 97 46, anders.holmberg@holtab.se
Sandra Fridenborn, kommunikatör Holtab, tel 073-702 17 62, sandra.fridenborn@holtab.se

Fler Holtab