× Close languages

Robin fick jobb direkt efter praktiken

Robin fick jobb direkt efter praktiken

Robin Petersson började på yrkeshögskolan för att få jobb. Efter ett halvårs praktik på Holtab kommer drömmen att infrias.
– Direkt efter kommer jag att bli anställd som IT-tekniker hos Holtab, säger han. Robin Petersson, 25 år, är glad över beskedet från Holtab. Efter sin avslutade yrkesutbildning Cloud- och infrastrukturspecialist kommer han att ha fast anställning hos Holtab.

– Det känns jätteroligt. Jag har lärt känna Holtab bra under min praktik och jag tycker att jag passar in här, säger han.

Robin pluggade naturvetenskapliga ämnen på universitetet ett par år innan han bestämde sig för att byta inriktning. Sedan tonåren har han drömt om att jobba med IT.

– Jag tänkte att en YH-utbildning kunde bli en startpunkt för en karriär inom IT. Jag har pluggat en del programmering och alltid gillat datorer, säger Robin.

 

 

“Avslappnad stämning”

Yrkesutbildning i Växjö, som anordnas av EC Utbildning, var på 2 år. I den ingick 24 veckors praktik, det som kallas LIA, Lärande i arbete.

– Jag kände till Holtab sedan tidigare. Jag bor nära Tingsryd och har jobbat timmar på deras lager för länge sedan, säger han.

Under praktiken har han haft Holtabs applikationsspecialist som handledare. Dessutom har han kunnat bolla med Holtabs IT-specialist samt en IT-tekniker.

– Jag tycker att det är avslappnat här. Jag är social som person och det känns viktigt att det är bra stämning bland kollegorna. Alla är snälla.

 

Grattis till jobbet! Hur känns det?

– Väldigt roligt. Jag ser fram emot att få jobba med IT. Det är ett spännande område och jag kommer att utvecklas mycket, säger Robin.


Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Fler Holtab