× Close languages

”Jag jobbar med den klassiska Holtabprodukten”

”Jag jobbar med den klassiska Holtabprodukten”

Elkraftsbranschen utvecklas fort – detsamma gäller Holtab. Trots satsningar på nya produkter kopplat till energiomställningen har de klassiska nätstationerna fortfarande en självklar plats i Holtabs hjärta.

– De kallas för utomhusbetjänade nätstationer. Nästan alla har en relation till dem, de syns tydligt i landskapet, säger John Johansson, ny produktionschef inom division Produkt.

Holtabs mest långvariga affär har varit att tillverka nätstationer till svenska elkraftsbolag. Det är via stationerna som det plockas ned ström från högspänningsnätet och sedan fördelas till industrier, offentliga verksamheter och hushåll.

Den utomhusbetjänade nätstationen ser ut som ett litet hus eller stuga, ett par meter hög, finns i alla möjliga färger och har minst tre ordentligt låsta dörrar. Holtab har en standardiserad produktion av dem och det är den som John basar över.  

 

Som produktionschef inom Division Produkt har han personalansvar för 35 till 40 personer. Dessutom ska John se till att produktionen flyter på – både gällande lönsamhet och tidsplaner.

Tidigare hade han en chefsroll på ett uthyrningsbolag inom byggbranschen. Han basade då över färre personer.

– I och med denna roll har jag fått större ansvar än tidigare. Jag hade en elektriker i gänget, men närmare än så har jag inte varit elbranschen, säger han. 

 

Platt organisation

Han har varit på Holtab ett drygt halvår och slås av hur platt organisationen är. Han kan bolla idéer med vem som helst, både vd Patrik Persson och kollegan på samma avdelning som han själv. Det är snabbt till beslut.

– Under anställningsintervjuerna pratade man om just detta, hur prestigelös stämningen är. Inga hierarkier. Det har visat sig stämma. Det underlättar när man är ett expansivt företag, att bra idéer värderas högt, säger John Johansson.

 

Fakta:

Namn: John Johansson

Roll på Holtab: Produktionschef högspänning Division Produkt.

Bor: Utanför Växjö, har cirka 45 minuters pendling till jobbet.

Familj: Två barn, 17 och 12 år, särbo i Alvesta.

Gjorde tidigare: Gruppchef på uthyrningsföretag inom byggsektorn.

Fritid: Friluftsliv som mountainbike, vandring och fiske.

 

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

 

Fler Holtab