× Close languages

Brinner för utveckling och ledarskap

Brinner för utveckling och ledarskap

#JobbapåHoltab: Michael Fohlin gillar att vara chef. Då får han stötta och engagera sina medarbetare – något som är själva kärnan i Holtab-andan.

Vad jobbar du med på Holtab?
– Jag är ansvarig för vår avdelning affärssupport och projekt. Jag sitter i ledningsgruppen och jobbar med övergripande verksamhetsfrågor främst kopplade till min avdelning. Sen är jag ju också chef över min avdelning och jobbar med att utveckla den på bästa sätt.

Du har berättat att ni arbetar med operativ styrning inom företaget, vad innebär det?
– Det är ett dagligt sätt att styra och leda verksamheten. Rent praktiskt funkar det så att vi har avstämningsmöten på morgonen där vi lyfter upp aktuella frågor och eventuella problem och kommer fram till hur vi ska lösa dem. Det blir ett effektivt och direkt forum istället för att frågor ploppar upp någonstans och snurrar runt bland flera olika personer i flera dagar.  Syftet är att säkerställa att vi verkligen styr våra insatser till den plats där de för tillfället skapar mest nytta för helheten.

Vad är det roligaste du brukar få göra under en arbetsdag?
– Jag gillar när det är mycket att göra och trivs väldigt bra i rollen som chef. Utifrån perspektivet att man jobbar tillsammans med andra människor och har en stöttande och coachande roll. Jag trivs med mycket frihet under ansvar och jag trivs väldigt bra med mina kollegor. Med kollegor menar jag inte bara vi i ledningsgruppen eller på min avdelning utan hela Holtab. Vi har någonting som vi kallar för Holtab-andan och den tycker jag är fantastisk.

Den där Holtab-andan är någonting återkommande. Hur skulle du beskriva den för någon som inte jobbar hos er?
Den är svår att beskriva. Om man känner Holtab-andan så är den väldigt tydlig. Det är en genuin känsla där man respekterar varandra och man hjälps åt. Många pratar om att man kommer från opersonliga företag, stora bolag där man väldigt tydligt jobbar i roller och inte pratar med varandra. Vi har det väldigt högt i tak och hjälps åt. Det är en familjär och genuin känsla helt enkelt.

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs fler artiklar här.

FAKTARUTA:

Namn: Michael Fohlin, 38 år
Bor i: Malmö
Yrkesroll: Chef för Holtabs avdelning affärssupport och projekt
Gjorde innan Holtab: Har jobbat inom Holtab i 18 år. Bland annat som montör på låg- och högspänningsavdelningen, konstruktör, säljare och projektledare.

Fler Holtab, HR