× Close languages

Noggrant är nyckeln för David

Noggrant är nyckeln för David

#JobbapåHoltab: David Karlsson, 34 år, är elmontören som det alltid går att lita på. Även när ett projekt tar över 1 000 timmar att färdigställa har han tålamod och är noggrann.

Vad har du för arbetsuppgifter på Holtab?
– Mina arbetsuppgifter varierar men i grunden är jag elmontör i den ”nya hallen” där Holtabs stora och projektbaserade stationer finns. Förutom standardmontering har jag ansvar för specifika stationer, det innebär att jag leder en grupp på två, tre personer genom produktionsprocessen. Jag är med från uppstartsmötet till sluttesterna.

Hur länge har du arbetat på Holtab?
– I tolv år. Jag har jobbat i den nya hallen sedan den öppnade för sju år sedan. Från början var vi bara sex stycken som arbetade där och det var gott om plats. Nu börjar vi närma oss tjugo personer så det har blivit mindre utrymme. Samtidigt som stationerna blir större och större.

Hur är Holtab som arbetsplats?
– Jag trivs bra. Jobbet är väldigt varierat och det händer mycket nya saker hela tiden. Ibland är det nästan lite för mycket nytt, säger David och ler.

Vad tror du Holtab gillar med dig?
– Jag är noggrann och bryr mig om jobbet. Jag är inte rädd för att ta tag i saker som blivit liggandes. Jag tar ansvar för det jag gör och man kan lita på mig.

Vad är det bästa med Tingsryd?
– Allt är nära. Du slipper bilköer eller att leta efter parkering. Jag som gillar båtar och fiskar uppskattar att naturen är så nära. Sen får vi ju inte glömma hockeylaget heller.

Vad är det mest minnesvärda du upplevt på Holtab?
– När vi färdigställde en speciell station som skulle till den norska järnvägen. Det tog över tusen arbetstimmar.

Faktaruta

Namn: David Karlsson, 34 år
Yrkesroll: Elmontör
Bor: Bor i Tingsryd, uppväxt strax utanför. ”Det har jag gjort hela livet.”
Gjorde innan Holtab: Utbildade mig på Elprogrammet i Växjö.

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs samtliga artiklar här.

Fler Holtab, HR