× Close languages

Emma gillar hur modernt Holtab känns

Emma gillar hur modernt Holtab känns

Emma Inemo har under våren gjort praktik på Holtabs inköpsavdelning. Den största aha-upplevelsen är hur olika avdelningar i företaget jobbar tillsammans för att få rätt material i rätt tid till fabriken. “Det är häftigt hur bra alla samarbetar”, säger Emma

Hon går YH-utbildningen Inköp och supply chain management i Växjö. Den är två år lång och hålls av NBI/Handelsakademin. Den innehåller två praktikperioder, varav Emma sökte om att få ha sin längsta – femton veckor – på Holtab.

– Jag visste ingenting om elkraftsbranschen innan jag började här, men när jag gjorde research på Holtab kändes det som ett modernt företag där man kan göra karriär, säger Emma.

Hon tycker att förväntningarna på en spännande arbetsplats har infriats. De anställda jobbar hårt och är noggranna, samtidigt som det är prestigelöst.

– Det är en härlig blandning av människor och alla är välkomnande, säger hon.

 

 

Fått jobb

Under praktiken har Emma deltagit i det dagliga arbetet med inköpsteamet. Det har varit besök hos leverantörer, orderläggning och leveransbevakning. Hon kommer att avsluta med att skriva uppsats om företagets indirekta inköp. Det handlar bland annat om utbildningar, affärssystem och konsulter, alltså det som inte är direkt relaterat till produktionen av nätstationer, teknikhus och ställverk.

Yrkeshögskolor lyfter ofta fram att deras utbildningar leder till jobb. Det var ett skäl till att Emma sökte skolan.

– Jag har ett brokigt cv, på gymnasiet var det inriktning mot skönhet och hälsa. Jag har jobbat som personlig tränare. Senast kommer jag från ett säljobb inom försäkringsbranschen. När jag började på yrkeshögskolan kände jag mig redo för något nytt, säger hon.

Till sist, vad händer när praktiken är slut?
– Jag har fått fast anställning på Holtab. Jag kommer att fortsätta på inköpsavdelningen som inköpsadministratör.

Grattis!
– Tack. Det känns kul!


Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Fler Holtab, HR