× Close languages

Eldrivna fordon får rätt kraft av Carl-Fredrik

Eldrivna fordon får rätt kraft av Carl-Fredrik

#JobbapåHoltab: Carl-Fredrik Gyllenhammar ville jobba mer produktnära. Kombinationen av sälj, teknik och ekonomi är det bästa med att vara försäljningsingenjör på Holtab, tycker han.

Från sitt kontor i lilla Skärhamn på västkusten säljer han kundanpassade elkraftslösningar över hela landet, framförallt med fokus på eldrivna fordon – e-mobilitet och infrastruktur såsom spårtrafik.

Holtab bygger prefabricerade lösningar för kraftförsörjning. Eldrift är enormt hett för alla typer av transportmedel och laddning av dessa behövs numera i alla sammanhang.

– Både nya och äldre köpcentrum behöver anpassas för elbilar. Nya snabbtåg diskuteras. Bussbolagen anpassar sin busspark och ställer om till bland annat elbussar. Även kommersiella elflyg diskuteras. Så många olika aktörer har utmaningar inom det här området och vi vill vara en självklar partner för dem alla. Styrkan är att vi har varit med länge, har bra produkter samtidigt som vi har investerat stort i vår produktionsanläggning – så vi är väl rustade för framtiden.

Hur ser en dag som försäljningsingenjör ut?
– Jag lyssnar mycket på kunden och funderar på hur en anpassad lösning skulle kunna se ut. Sedan pratar jag med våra konstruktörer och tar fram ett tekniskt och kommersiellt förslag som förhoppningsvis mynnar ut i en färdig anläggning så småningom. Ingen dag är den andra lik.

Hur går försäljningen till?
– Framförallt har vi många återkommande kunder och vi arbetar mycket med långsiktigt relationsbyggande men också med nykundsbearbetning. En del ringer ringer upp oss efter en googling, kan vara ett stort byggföretag exempelvis, som har en totalentreprenad och där det ingår en elkraftsanläggning.

Vad gör Holtab till en bra arbetsplats?
–  Holtab har ett stort socialt engagemang och en bra kultur. Men framförallt bygger vi spännande produkter. Vi som jobbar här får möjlighet att vara med i den stora energiomställningen.

 

Faktaruta

Namn: Carl-Fredrik Gyllenhammar, 40 år.

Yrkesroll: Försäljningsingenjör

Bor: På ön Tjörn i Bohuslän. Kör gärna enduro i skogen på fritiden och är frivillig sjöräddare.

Gjorde innan Holtab: Konsultchef och konsult inom elnät med energibolag som kunder. Har även jobbat som projektledare inom kärnkraft.

 

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Fler Hållbarhet, Holtab, HR