× Close languages

Han upplever framtiden på sitt jobb

Han upplever framtiden på sitt jobb

#JobbapåHoltab: Magnus Persson är anläggningskonstruktören som inte bara svävar på moln – utan även befinner sig uppe bland dem. På Holtab ser han den ljusa framtiden inom elbranschen.

Vad jobbar du med på Holtab?
– Jag tar fram anläggningskonstruktioner för våra elanläggningar. Det kan vara allt från transformatorstationer till kopplingsstationer eller teknikhus. Min uppgift som konstruktör är helt enkelt att fram underlaget som krävs för att bygga stationerna.

Hur kommer det sig att du hamnade just här?
– På en tidigare arbetsplats fick vi i uppgift att bygga en omformningsstation i tre containrar för att det skulle bli mer flyttbart. Där och då var det något nytt att kunna bygga ihop, koppla isär, flytta ut och koppla upp den. Men det är ju vad vi gör hela tiden på Holtab. Vi bygger färdigt i fabrik för att sedan åka ut och koppla upp på plats. Det är intressant att få jobba med det man tror är framtiden inom elnätet.

Du verkar vara en väldigt öppen person. Finns det något dina kollegor inte vet om dig?
– Jag tycker att jag brukar surra om både det ena och det tredje. Men en udda grej, som jag inte tror att så jättemånga vet om, är att jag har höll på med modellflygplan för längesen. Därifrån gick intresset vidare, så i ett antal år hade jag segelflygcertifikat. Det är en härlig känsla att vara uppe i luften och förlita sig på naturens krafter.

På tal om naturens krafter. Tror du att elen kommer att spela en viktig roll inom flygindustrin i framtiden?
– Det finns ju experimentplan som har flugits med solkraft. Problemet är väl att lagra energin på ett bra sätt och sedan kunna använda den. Men varför inte? Omöjligt är ju inget.


Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs fler artiklar här.

FAKTARUTA:

Vem: Magnus Persson, 50 år
Bor: I Kalvsvik utanför Växjö
Yrkesroll på Holtab: Anläggningskonstruktör
Gjorde innan Holtab: Jobbade som sektionschef inom el- och elkraftsautomation på ÅF i Växjö.

Fler Holtab, HR