× Close languages

Elise gillar siffror – och struktur

Elise gillar siffror – och struktur

I samarbete med kollegorna håller 27-åringen koll på företagets ekonomi.
– Det är bra teamkänsla här, säger Elise Axelsson som är junior redovisningsekonom på Holtab.

Tidigare har hon jobbat på lagret på ett lokalt företag i Emmaboda. Under pandemin blev Elise färdigutbildad ekonom och sina första steg i karriären tar hon på Holtab i Tingsryd.

– Det är annorlunda mot det jag gjorde. Det känns väldigt bra att jobba med det jag är utbildad till. Jag har fått bra intryck av Holtab, framför allt att de bryr sig om andra. Det är både en känsla mellan oss kollegor, men jag tänker också på företagets CSR-arbete, till exempel insatserna i Nepal.

Gillar struktur

Dagarna är fyllda av siffror. Hon sitter med fakturor som hon granskar och skickar vidare för attest. Hon har även ansvar för delar av fastighetsbolaget och varje månad är det bokslut.

– Jag har en kollega, Jill Bengtsson, som är något av en mentor för mig. Henne frågar jag om det är något som ser märkligt ut eller om jag är osäker.

Under sin ekonomiutbildning läste hon även marknadsföring, men kom fram till att redovisning passar henne bättre. Hon är mycket för struktur, hon undviker helst det som är ”lite flytande”.

– Det fina med redovisning och ekonomi är att saker antingen är rätt eller fel. Det finns inget mellanting, säger hon.

 

 

Natur och kultur

Hon pendlar en dryg halvtimme till jobbet, ungefär tre dagar i veckan. Det var så klart mer bekvämt att jobba på hemorten, som hon gjorde tidigare, men i sitt nya jobb är hon glad över möjligheten att förlägga arbete till hemmet två dagar i veckan.

– Och om det är dåligt väglag eller något inträffar så vet man att det finns möjlighet att arbeta från annan plats än just kontoret i Tingsryd. Det är skönt. Det finns flexibilitet.

På fritiden hänger hon gärna med pojkvännen Jacob. När de hittar på egna saker sticker pojkvännen gärna till golfbanan, medan hon själv kryper upp i läsfåtöljen med en bok.

– Jag läser allt, från fakta till romaner. Med en bok slappnar jag av, säger Elise Axelsson.

 

Fakta:

Namn: Elise Axelsson
Ålder: 27 år
Yrkesroll på Holtab: Junior redovisningsekonom
Bor: I Emmaboda, fyra mil från Tingsryd.
Gjort tidigare: Nyutbildad ekonom från Linnéuniversitetet.
Familj: Sambon Jacob, mamma och pappa utanför Emmaboda, brorsan i Göteborg.
Fritid: Upptäckte skönheten med att vandra under pandemin, djupa skogar är favoriten.

 

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Fler Holtab, HR