× Close languages

Engagemang för samhälle och miljö

På Holtab finns ett starkt samhällsengagemang som involverar medarbetare, företagsledning, styrelse och ägare. Att ständigt söka nya möjligheter är viktigt och det gäller såväl för våra affärer som hur vi arbetar med våra medarbetare och hur vi stöttar vår omgivning.

Våra samhällsinsatser har fått en egen budget för att kunna genomföras på ett aktivt och hållbart sätt med möjlighet till personlig utveckling för våra anställda.

Våra samhällsinsatser har fått en egen budget för att kunna genomföras på ett aktivt och hållbart sätt med möjlighet till personlig utveckling för våra anställda.

Lokalt perspektiv

Vårt lokala samhällsengagemang sker genom ett socialt ansvarstagande och bidrag till ett levande närsamhälle. Vi skapar ett värde för våra medarbetare genom att möjliggöra och stödja lokal förenings- och kulturverksamhet, främst i vårt närområde i Tingsryds kommun.

Globalt perspektiv

Internationellt vill vi bidra till att förbättra människors vardag. Detta åstadkommer vi genom att stödja utveckling inom bland annat elområdet i Nepal. Arbetet är långsiktigt och har samarbetspartner i såväl genomförande som utvärdering.

Vår vision

Samhällsinsatser inom våra olika affärsområden kan i princip bedrivas var som helst i världen, med samma inriktning och alltid under visionen ”Ett företag – en by”. Vi strävar alltid efter att bygga upp lokala nätverk och utveckla dessa på plats för att nå bästa resultat.

En ljus idé om sponsring

En ljus idé om sponsring

Kan ett svenskt företag förändra liv och ge framtidshopp åt en by på andra sidan jordklotet? Absolut! Sedan 2009 har vi engagerat oss i den nepalesiska byn Jyamrung och bokstavligt hjälpt till att sprida ljus över Himalaya. Läs gärna mer om våra elprojekt i Nepal.
Vi hjälper talanger att växa

Vi hjälper talanger att växa

För oss är det viktigt att jobba med personer och föreningar som har de värderingar vi vill verka för. En sådan person är skidskytten Stina Nilsson, som vi samarbetar med för att få fler kvinnor att söka sig till oss. Hennes starka vilja att nå resultat, i kombination med en färgstark och ödmjuk personlighet, inspirerar oss på många olika plan.
Morgondagens ledare och entreprenörer

Morgondagens ledare och entreprenörer

Att samarbeta med universitet och skolor har blivit en självklar del av vårt framtidsarbete. Vi vill gärna att unga människor intresserar sig för tekniska yrken, men också att de får möjlighet att utveckla sina entreprenöriella sidor och nyfikenhet att växa som ledare och människa. Vi jobbar med UF-företag, skolklasser och enskilda program och skolor.