× Close languages

”Jag gillar att det händer saker hela tiden”

”Jag gillar att det händer saker hela tiden”

#JobbapåHoltab: På Holtabs filial i Kungsbacka jobbar vår försäljningsingenjör, Mattias Hansson, med stenkoll på utvecklingen i branschen. Som säljare för områdena Infrastruktur och Förnybar energi bygger han kundrelationer för framtiden varje dag – bland annat genom att alltid hålla vad han lovar.

Beskriv din roll på Holtab..
– Jag arbetar med försäljning inom infrastruktur och förnybar energi. Dels handlar det om kartläggning av kunder och om att skapa och utveckla befintliga relationer. Dels om att hantera inkommande förfrågningar från kunder som kontaktar oss. Det är en het bransch vi arbetar i!

Hur är Holtab som arbetsplats?
– Jag hade en bild med mig om ”det småländska och tillbakadragna”, men jag blev positivt överraskad över satsningen och den framåtanda som finns i företaget. Det händer saker hela tiden och man vågar sig på utveckling, samtidigt som beslutsvägarna är korta. Att jobba från kontoret i Kungsbacka är mestadels positivt, inte minst ur privat synvinkel. Dock blir det naturligt klurigare ibland och man får i många situationer fatta beslut på egen hand.

Vad gör dig till en bra säljare?
– Jag försöker alltid hålla det jag lovar. En offert ska levereras i tid och helst tidigare om möjligt. Jag är också en självgående person och en typisk ja-sägare, på gott och ont.

Kan du nämna något extra minnesvärt som hänt på Holtab?
– Vi har lyckats med ett antal nya lösningar med nya kunder, vilket är kul. Detta inkluderar exempelvis nätstationer för snabbladdning av elbilar, och att vi har en fot in i nya spårvägsnät som byggs i landet.

Nämn något som gör att du trivs på Holtab..
– Det är en rolig bransch i ständig utveckling och stabil tillväxt. En stor orsak är även kontaktnätet med kunder, men också med leverantörer. Det händer saker hela tiden – du vet aldrig riktigt vad du gör nästa vecka. Händelserna får styra jobbet och det passar mig bra.

Faktaruta

Namn: Mattias Hansson
Yrkesroll: Försäljningsingenjör Infrastruktur och Förnybar energi på Holtab
Bor: Kungsbacka, Halland
Gjorde innan Holtab: Efter elingenjörsexamen på Chalmers arbetade Mattias som teknisk projektledare inom järnvägsindustrin i Västerås samt flertalet år som projektledare samt gruppchef på en teknikkonsultfirma inom kraftförsörjning i Göteborg.

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs samtliga artiklar här.

Fler Holtab, HR