× Close languages

Holtab möter Stina Nilsson del 1. Sportjournalistik

Holtab möter Stina Nilsson del 1. Sportjournalistik

El- och kraftbranschen är en av landets minst jämställda branscher. Vad beror det på? Nu tar vi på Holtab hjälp av skidåkaren Stina Nilsson för att få fler kvinnor att söka sig till oss.

Se filmen här

 

 

Att lyckas attrahera kvinnor till teknikföretag har länge varit ett problem. Men särskilt svårt har det varit att rekrytera kvinnor till el- och kraftbranschen. Vår bransch är en av de minst jämställda på arbetsmarknaden. Så vill vi inte ha det och har länge haft som mål att öka andelen kvinnliga medarbetare.

– Vi vill prata om detta. Vi vill få till samtal och diskussioner för att förstå hur vi kan bli bättre, berättar Holtabs ägare och styrelseordförande Anders Holmberg.

Under senare år har Holtab valt att sponsra unga kvinnliga idrottsstjärnor och hjälpa dem vidare i deras karriärer. Nu ser vi en möjlighet att använda deras erfarenheter.

– Kan elbranschen lära sig något av dessa idrottstjejer, något som vi kan ha nytta av i rekryteringen av kvinnor till sin egen bransch? Kan detta till och med vara intressant och lärorikt för andra företagsledare att ta del av?

Anders Holmberg har träffat Stina Nilsson och gjort fyra personliga intervjuer om sportjournalistik, fokus, familj och mentorskap. Samtalsämnen som vi tror att många, inte minst unga kvinnor, kan inspireras av.

– Förhoppningsvis kan våra samtal göra så att fler får upp ögonen för Holtab som ett nytänkande och spännande företag.

 

Fler Hållbarhet, Holtab