× Close languages

”Man behöver ha koll på läget”

”Man behöver ha koll på läget”

#JobbapåHoltab: Johan Ekström är gruppchefen som varit på Holtab sedan 2006. Med fyra avdelningar under sitt ansvar krävs det att han har stenkoll både på det som händer nu och om två veckor.

Vad gör du i din roll på Holtab? 
– Jag är gruppchef över avdelningarna Skenbearbetningen, Förmontaget, Måleriet och Plåtavdelningen. Mitt uppdrag är främst att se över planeringen och fördela resurser på rätt ställen. Det gäller att titta flera veckor framåt för att förutse vad de olika avdelningarna kommer att arbeta med för att kunna göra rätt prioriteringar. Utöver det gäller det även att rapportera störningar till produktionschefen.

Vad är det som gör att du är duktig på ditt jobb?
– Jag har koll på läget, försöker vara förutseende och tar mitt ansvar. Saker jag tror krävs för att bli en bra gruppchef.

Hur är Holtab som arbetsplats?
– En stor fördel för mig personligen är att jag har så nära till jobbet, skrattar Johan. Men det som gör det till en bra arbetsplats är främst engagemanget hos mina kollegor och möjligheten att kunna uttrycka sin vilja. Det finns en familjär känsla. Personalen är i centrum, utan tvekan.

johan-ekstrom22-1140x593px

”Det finns en bra grund att stå på och vi arbetar i rätt riktning – det har jag känt ända sedan min första dag 2006”, säger Johan Ekström, gruppledare på Holtab. Foto: Jonas Ljungdahl

Finns det någon händelse som du minns lite extra?
– Jag tycker att hela resan, både för mig personligen och för företaget, har varit minnesvärd. Min roll som gruppchef har vuxit fram och bland annat inneburit mer personalansvar. Upprustningen av alla lokaler och det nya måleriet bidrar till den minnesvärda resan från 65 anställda, när jag började, till över 150 idag. En ny halvautomatisk stansmaskin är nästa steg på denna resa, det ser jag fram emot.

Du har varit på Holtab i 12 år, vad är det som gör att du trivs och stannar?
– Flexibiliteten har bidragit till detta, frihet under ansvar. Det är något som vi ska vara rädda om. Även känslan av trygghet bidrar till att jag jobbar kvar. Det finns en bra grund att stå på och vi arbetar i rätt riktning – det har jag känt ända sedan min första dag 2006.

Faktaruta

Namn: Johan Ekström, 52
Yrkesroll: Gruppchef
Bor: I Tingsryd, uppväxt i Upplandsbro.
Gjorde innan Holtab: Jobbade på ett tryckeri i Tingsryd.

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs samtliga artiklar här.

Fler Holtab, HR