× Close languages

Holtab-andan bidrar till tryggare nätstationer

Holtab-andan bidrar till tryggare nätstationer

Platt organisation och högt i tak bidrar till smartare säkerhetstänk. Det menar Holtabs tekniske chef Gordon Gunnarsson.

Holtabs nätstationer ska vara säkra och trygga för personer att jobba i. För att ha högsta möjliga personsäkerhet följs svenska lagar och branschstandard. Men det krävs mer än så, enligt Gordon Gunnarsson.

– Att vi får återkoppling från de som använder våra stationer är ovärderligt. De är experter på vad som kan förbättras, säger han.

Gordon Gunnarsson känner att Holtabs kultur av öppenhet underlättar samarbetet. Kunderna tycker det är lätt att framföra synpunkter till medarbetarna i Tingsryd och därmed frodas en konstruktiv diskussion.

– Tack vare ett bra samarbete mellan oss och kunderna skapar vi trygga stationer med smarta lösningar.

Gordon Gunnarsson har jobbat på Holtab i drygt trettio år. Han var med och utvecklade företagets lågspänningssystem från grunden. Sedan dess har han bland annat hunnit med att sitta i SEK, Svensk Elstandard, som var med och utarbetade den nya internationella standarden för lågspänningsställverk.

För honom är personsäkerhet något som genomsyrar allt arbete på företaget. Det är en utveckling som påskyndats under senare år. Kunderna blir allt duktigare på att ställa krav, menar han.

– Att en servicetekniker som ska plocka en säkring säger: “Jag kan nog göra detta om jag är försiktig”, är inte bra. Den som jobbar i en station från Holtab ska veta vad som gäller. Allting ska vara tydligt utmärkt och produkten ska vara lättförståelig. Allting är noggrant testat och kontrollerat innan det levereras, säger tekniske chefen Gordon Gunnarsson.

 

Fakta:

Namn: Gordon Gunnarsson
Gör på Holtab: Är teknisk chef, ansvarar för säkerheten på Holtabs produkter. ”Att nätstationerna är personsäkra och har bra arbetsmiljö är prioriterat.”

Fler Hållbarhet, Holtab