× Close languages

Joakim stolt ledare på expansivt Holtab

Joakim stolt ledare på expansivt Holtab

För ett växande Holtab är det viktigt att expansionen sker samtidigt som företagets unika kultur vårdas. Det säger Joakim Svensson, som är ny chef för Holtabs division Projekt.
– Det finns en speciell anda i bolaget. Det tänker vi förvalta medan vi utvecklas och växer, säger han.

Joakim Svensson har jobbat som ledare på ett par olika industriföretag innan han kom till Holtab och blev divisionschef för Projekt. Det är i hans division som de kundspecifika projekten finns.

 – Holtab har en unik företagskultur. Man kan ha goa kollegor på vilken arbetsplats som helst, men här finns en speciell känsla av att man hjälps åt. Det handlar om stolthet och är något som sitter i väggarna. Det ger Holtab en fördel på marknaden och det gäller att ta hand om det, säger han.

Värnar relationerna

Holtab, som har huvudkontor och produktion i Tingsryd, växer med fler anställda och nya etableringsorter. De senaste åren har produktionsenheter i Lidhult och Olofström kommit till.

– Det finns stora affärsmöjligheter på marknaden och vi tar chansen att öka vår kapacitet, säger Joakim.

Han vill vara med och sätta en stabil organisation där varje medarbetare förstår vad de jobbar för.

– Det ska finnas en tydlig tanke och strategi i verksamheten.

 

Investering för framtiden

Joakim är 53 år, bor i Ronneby och pendlar till kontoret i Tingsryd i princip varje dag. Det innebär ungefär en halvtimme bakom ratten enkel resa. Det första halvåret i Holtab har han ägnat åt att skapa relationer och lära känna bolaget och dess anställda.

– Att värna relationerna och förstå snacket i hela verksamheten ser jag som en viktig investering för framtiden. Jag är här för att verka på lång sikt. 


Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

 

Fler Holtab