× Close languages

Andreas Öberg är vår nya försäljningsingenjör i Norrland

Andreas Öberg är vår nya försäljningsingenjör i Norrland

#JobbapåHoltab: För en tid sedan sökte vi efter en senior försäljningsingenjör som vill vara med och utveckla Holtabs marknad i norra delarna av Sverige. Nu är han på plats! Möt Andreas Öberg, vårt nytillskott från Örnsköldsvik.

Välkommen hit! Hur kommer det sig att du valde Holtab som din nya arbetsgivare?
– Tack! Det var många olika saker som gjorde tjänsten intressant, men bland annat tror jag mycket på Holtabs sätt att arbeta med prefabricerade lösningar. Det finns enorma fördelar med att göra klart så mycket som möjligt på fabriken istället för att bygga ute på site. Det känns helt rätt för framtiden. Sedan uppfattade jag Holtab som ett väldigt trevligt företag att jobba på, det är också viktigt.

Du började din nya tjänst i oktober. Hur känns det så här långt?
– Det känns jättebra. Jag har blivit väl omhändertagen och har fått en första inblick i hur Holtab fungerar. Nästa steg blir att börja träffa kunderna och starta upp en dialog så att de vet att jag finns. Jag ser fram emot att komma in ännu mer i företaget och så småningom utveckla affärerna tillsammans med våra kunder.

Vad ser du som den främsta utmaningen för Holtab och branschen framöver?
– Det är en bransch i förändring, så det finns många utmaningar. Något som är viktigt är förmågan att behålla och utveckla kompetens inom företaget men även att vi lyckas rekrytera rätt framöver. Då kommer mycket annat falla på plats. Vi har stora möjligheter att fortsätta växa med lönsamhet tillsammans med våra kunder och det ska bli jättespännande att vara med på resan.

Bred produktportfölj
Andreas kommer att ansvara för att utveckla Holtabs försäljning i norra delarna av Sverige inom energi. Han kommer att jobba med en bred teknisk produktportfölj med produkter som spänner från lösa lågspänningsställverk till nätstationer och fördelningsstationer.

Holtabs försäljningschef Andreas Thern kommenterar rekryteringen så här:

– Vi är jätteglada över att Andreas valt att börja hos oss. Han har en teknisk kompetens som är väldigt intressant och ett driv och en personlighet som stämmer väl överens med Holtabs sätt att jobba. Vårt mål med rekryteringen är att komma ännu närmare våra kunder och övriga partners i norra delarna av landet. Närheten skapar möjligheter till fortlöpande dialog – ju mer diskussioner och kontakter vi har, desto mer utvecklas vi tillsammans.

Faktaruta

Namn: Andreas Öberg, 40 år
Roll: Försäljningsingenjör på Holtab i segmentet Energi
Gjort tidigare: Kommer närmast från en roll som projektledare på Vattenfall Services Nordic AB där han jobbat med både små och stora projekt inom nybyggnad, ombyggnad och tillbyggnad av transformatorstationer. Har även jobbat som elkonstruktör på Elektromatik, ett företag som jobbar med reservkraft, samt i olika roller på Elkonstruktionsavdelningen på BAE Systems Hägglunds.
Familj: Bor med fru och barn i Örnsköldsvik.
Intressen: Löpning, skidåkning, jakt och fiske, umgås med familjen.

Fler Holtab, HR