× Close languages

Hon ser till att produktionen flyter

Hon ser till att produktionen flyter

#JobbapåHoltab: Kundfokus och ordning och reda är bara ett par av hennes många superkrafter. Möt rutinerade Gerd Castell, operativ inköpare på Holtab.

Vilken roll har du på Holtab?
– Jag är operativ inköpare och håller till på inköps- och logistikavdelningen. I mina arbetsuppgifter ingår det att, efter planeringsförslag, beställa material så att det finns tillgängligt när produktionen startar. Utöver det servar jag våra säljare, montörer och projektledare med material som tillkommer på våra försäljningsorder. Och så blir det en hel del annat såsom reklamationer, nyckeltal, parametrar med mera.

Hur är det att jobba på Holtab?
– Det är mycket glädje och mycket positivitet. Samtidigt är det mycket eget ansvar och man sköter sig själv. Det är fritt. Bra arbetskamrater gör också jättemycket.

Av alla dina arbetsuppgifter, är det något som är extra roligt?
– Det mesta är roligt. Men saker som jag får bita i, utmaningar, saker som sticker ut från det vanliga, det tycker jag är oerhört spännande.

Från dina år här på Holtab, finns det någon händelse som är extra minnesvärd?
– Det händer hela tiden spännande saker på Holtab. Under mina 10 år på företaget har vi haft invigning av två stora produktionshallar, och även flytten till vårt nyrenoverade kontor för några år sedan var händelserikt och kul.

Vad är det bästa med Tingsryd?
– Börjes och Holtab, skrattar hon.

Faktaruta

Namn: Gerd Castell, 56 år
Yrkesroll: Operativ inköpare
Bor: “Jag är uppvuxen vid Ekenässjön utanför Vetlanda men nu bor jag i Växjö och pendlar till Tingsryd dagligen.”
Gjorde innan Holtab: “Senast kommer jag från ett företag i Ingelstad där jag jobbade i 20 år.”

Fler Holtab, HR