× Close languages

Hon ser till att produktionen flyter

Hon ser till att produktionen flyter

Kundfokus och ordning och reda är bara ett par av hennes många superkrafter. Möt rutinerade Gerd Castell, 55 år, operativ inköpare på Holtab sedan nio år.

Vilken roll har du på Holtab?
– Jag är operativ inköpare och håller till på inköps- och logistikavdelningen. I arbetsuppgifterna ingår planeringsförslag, men också att serva våra montörer med material som saknas eller som behövs akut. Jag har också ett specialprojekt just nu, som innebär att kartlägga och riskbedöma de kemikalier som används i verksamheten. Det är ett arbete som görs som en del av Holtabs hållbarhetsarbete.

Hur är det att jobba på Holtab?
– Det är mycket glädje och mycket positivitet. Samtidigt är det mycket eget ansvar och man sköter sig själv. Det är fritt. Bra arbetskamrater gör också jättemycket.

Av alla dina arbetsuppgifter, är det något som är extra roligt?
– Det mesta är roligt. Men saker som jag får bita i, utmaningar, saker som sticker ut från det vanliga, det tycker jag är oerhört spännande.

Från dina år här på Holtab, finns det någon händelse som är extra minnesvärd?
– Då måste jag säga expansionen till det nya kontoret. Flytten skedde för två år sedan och under ett halvårs tid kunde vi själva vara med och påverkar hur det skulle se ut med möbler och inredning. Det gör att jag trivs extra bra i de nya lokalerna.

Vad är det bästa med Tingsryd?
– Börjes och Holtab, skrattar hon.

När vi till sist frågar Gerd om hon kan beskriva Holtab med ett ord, väljer hon ordet framgångsrikt. Förhoppningsvis bidrar det till att vi på Holtab fortsatt får ta del av hennes erfarenhet under lång tid framöver.

Faktaruta

Namn: Gerd Castell, 55 år
Yrkesroll: Operativ inköpare
Bor: “Jag är uppvuxen vid Ekenässjön utanför Vetlanda men nu bor jag i Växjö och pendlar till Tingsryd dagligen.”
Gjorde innan Holtab: “Senast kommer jag från ett företag i Ingelstad där jag jobbade i 20 år.”

Fler Holtab, HR