× Close languages

Succé för Holtabs stationer i Danmark

Succé för Holtabs stationer i Danmark

Holtab har fått förnyat förtroende att leverera transformatorstationer till SE, ett av Danmarks största elbolag. Under två år, med option på ytterligare tre år, ska Holtab leverera minst 60–70 stationer per år.

– Det känns jättebra. SE är vår klart största kund i Danmark och de gillar Holtabs teknik, säger Ebbe Klarskov som är Country Manager på Holtab.

Elbolaget SE, tidigare med namnet Syd Energi, är etablerat på Jylland. Holtab har haft ett ramavtal med SE i fyra år och har köpt både transformatorstationer och mellanspänningsställverk av Holtab. Nu har detta avtal förlängts.

– Vi ska leverera minst 60–70 stationer per år men tidigare år har vi levererat ännu fler och det hoppas vi på nu också. Vi har jobbat i fyra år och kommit fram till ett koncept som SE och deras montörer gillar, säger Ebbe Klarskov.

Klimatspecifika krav på stationerna

Det danska klimatet ställer specifika krav på stationerna som levereras. De ska stå emot fukt och salt från havet.

– Vi använder en speciell plåt som har en väldigt hög korrosionsfaktor. Det var en viktig teknisk faktor när vi säkrade det nya avtalet, säger Ebbe Klarskov.

”Vi har utvecklat ett bra koncept”

Elbolaget SE kommer att använda stationerna från Holtab när det danska elnätet ska byggas ut. Danska Evonet, som är SE:s elnätsbolag, berättar att de är nöjda över att samarbetet fortsätter.

– Vi har utvecklat ett bra koncept för transformatorstationer där fokus ligger på plug- and playlösningar, livslängd och design. Holtab har ansträngt sig för att hitta lösningar som både klarar av ett tufft klimat och är användarvänliga för våra tekniker på fältet. Därför är vi glada för att fortsätta samarbetet, säger Søren Larsen som är koordinator på Evonet.

På bilden ovan syns Søren Larsen som är koordinator på Evonet (t v) tillsammans med Holtabs Ebbe Klarskov (t h).

Fakta:

  • SE är ett av de största elbolagen i Danmark och har mer än 10 000 transformatorstationer för spänningsnivån 0,4/12-17,5 kV.
  • Holtab har haft avtal med SE sedan år 2014 och har nu skrivit på för att leverera under två år till, med option på ytterligare tre år efter det.
  • Under kommande två år ska minst 60–70 kompletta stationer levereras varje år. Dessutom ska det levereras lågspänningsställverk.

Vill du veta mer kontakta

Ebbe Klarskov

Ebbe Klarskov

Danmark

+45 30 702 839

ebbe.klarskov@holtab.dk

Fler Holtab, Referenser