× Close languages

”Holtabs CSR-engagemang överraskade mig”

”Holtabs CSR-engagemang överraskade mig”

#JobbapåHoltab. Linus Olofsson är chef för den växande avdelningen Affärsstöd på Holtab. Avdelningens uppgift är att ta emot potentiella kunduppdrag från säljarna och omvandla dessa till genomförbara anbud. Allt presenterat på ett sätt som kunden förstår och kan ta ställning till.

– Det gäller att vara innovativ och komma på bra lösningar som passar kundens önskemål. Det är här som samarbetsförmågan på Holtab verkligen kommer till sin rätt. Vi jobbar tillsammans över avdelningsgränserna, säger Linus.

Hur är stämningen på Holtab?
– Det är högt i tak. Man kan säga vad man tycker, vi litar på varandra och det är mycket frihet under ansvar.

Du kom till Holtab för sex år sedan, på vilket sätt har du utvecklats?
– Jag började som projektledare, sedan blev jag anbudsingenjör och nu är jag ansvarig för avdelningen Affärsstöd. Det finns möjligheter att utvecklas inom Holtab. Jag tycker det är jäkligt kul.

Säg något som överraskat med Holtab?
– Hur mycket företaget engagerar sig i CSR-projektet för Nepal. Holtab är verkligen ett socialt inriktat företag. På våra Nepalmöten kan det vara 20 personer. Alla har möjligheten att engagera sig och personligen så blir jag glad av det. Det är verkligen en plussida med att arbeta på Holtab.

När blir nästa resa till Nepal för dig?
– Just nu är det svårt att resa på grund av pandemin. Jag och tre kollegor skulle egentligen åka till Nepal våren 2020 för att se hur det gått med ett våra projekt i byn Bansari. Denna resa blev inställd men jag hoppas kunna åka längre fram. Vi hjälper byborna att få rinnande vatten och bygga jordbävningssäkra hus tillsammans med det sociala företaget Build Up Nepal. De drabbades väldigt hårt av jordbävningen år 2015. Det ska bli väldigt spännande att komma tillbaka.

Berätta något om dig själv som överraskar kollegorna?
– Jag är en rätt vanlig kille, så det är inte mycket överraskningar. Alla här på Holtab vet att jag är en riktig fotbollskille. Det är hela min familj, faktiskt. Jag, min fru, våra tre döttrar. Vi spelar i Jämshögs IF och till och med min yngsta dotter, som är fem år, spelar. Vi i klubben har fixat ett fotbollsdagis för de allra yngsta. Jag och min familj bor faktiskt bara 100 meter från planen i Jämshög, så vi har köpt ett hus strategiskt, haha. Nej, jag skämtar bara. Det var en lycklig slump.

 

Fakta

Namn: Linus Olofsson
Yrkesroll: Avdelningschef för Affärsstöd
Bor: Jämshög i Blekinge
Gjorde innan Holtab: Var driftsättningsingenjör med inriktning på framförallt gasturbiner på Siemens. På Holtab har Linus jobbat som projektledare och anbudsingenjör. 

 

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Fler Holtab, HR