× Close languages

”Holtabs CSR-engagemang överraskade mig”

”Holtabs CSR-engagemang överraskade mig”

#JobbapåHoltab. Anbudsingenjören Linus Olofsson är spindeln i nätet när nya anbud ses över. Han hjälper Holtabs säljare runt om i landet att kommunicera med företagets inköpare och konstruktörer.

Anbudsingenjören på Holtab tillhör säljavdelningen och är ofta med försäljningsingenjörerna ute på kundmöten.

– Jag koordinerar anbudsarbetet. Mina närmaste medarbetare är säljarna. Men jag jobbar brett och är lite av spindeln i nätet här i Tingsryd. Våra säljare har kontor runtom i landet och eftersom jag utgår från Tingsryd är det ofta lätt för mig att gå på möten med Holtabs övriga avdelningar: inköp, elkonstruktion och mekanisk konstruktion för att nämna några.

Vad är det roligaste du gör?
– Jag är med i en kreativ fas. Det gäller att vara innovativ och komma på bra lösningar som passar kundens önskemål. Det är här samarbetsförmågan på Holtab verkligen kommer till sin rätt. Vi jobbar tillsammans över avdelningsgränserna.

Hur är stämningen på Holtab?
– Det är högt i tak. Man kan säga vad man tycker, vi litar på varandra och det är mycket frihet under ansvar.

Du kom till Holtab för fem år sedan, på vilket sätt har du utvecklats?
– Jag började som projektledare och sedan ett halvår tillbaka är jag anbudsingenjör. Det innebär att jag är med tidigt i projekten, i anbudsfasen. Jag tycker det är jäkligt kul.

Säg något som överraskat med Holtab?
– Hur mycket företaget engagerar sig i CSR-projektet för Nepal. Holtab är verkligen ett socialt inriktat företag. På våra Nepalmöten kan det vara 20 personer. Alla har möjligheten att engagera sig och personligen så blir jag glad av det. Det är verkligen en plussida med att arbeta på Holtab.

När blir nästa resa till Nepal för dig?
– Om tre veckor redan. Jag och tre kollegor åker för att se hur det gått med ett våra projekt i byn Bansari. Vi hjälper dem att få rinnande vatten och bygga jordbävningssäkra hus tillsammans med det sociala företaget Build Up Nepal. Byborna drabbades väldigt hårt av jordbävningen år 2015. Det ska bli väldigt spännande att komma tillbaka.

Berätta något om dig själv som överraskar kollegorna?
– Jag är en rätt vanlig kille, så det är inte mycket överraskningar. Alla här på Holtab vet att jag är en riktig fotbollskille. Det är hela min familj, faktiskt. Jag, min fru, våra tre döttrar. Vi spelar i Jämshögs IF och till och med min yngsta dotter, som är fyra år, spelar. Vi i klubben har fixat ett fotbollsdagis för de allra yngsta. Jag och min familj bor faktiskt bara 100 meter från planen i Jämshög, så vi har köpt ett hus strategiskt, haha. Nej, jag skämtar bara. Det var en lycklig slump.

Fakta:

Namn: Linus Olofsson, 35 år.
Yrkesroll: Anbudsingenjör
Bor: Jämshög i Blekinge
Gjorde innan Holtab: Var driftsättningsingenjör med inriktning på framförallt gasturbiner på Siemens

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Fler Holtab, HR