× Close languages

Hale fick upp ögonen för montöryrket hos Holtab

Hale fick upp ögonen för montöryrket hos Holtab

#JobbapåHoltab: 2015 kom Hale Ståhl till Sverige från Turkiet. Hon hade då jobbat inom vården i 19 år, men kände sig redo för en ny utmaning. Att arbeta inom industrin hade hon inte alls tänkt på, men ett studiebesök på Holtab förändrade allt.

Ett år senare har hon läst industriprogrammet och precis börjat sommarjobba som montör på Holtab efter praktik på företaget.

Vilken roll har du på Holtab?
– Jag jobbar på monteringen med både låg- och mellanspänning. Vi får tomma kapslingar till oss från målningen, sedan bygger vi en komplett nätstation. Det blir många kablar, skruvar och bultar på en arbetsdag. Vi gör allt som finns inne i nätstationen och även delar på utsidan. Ingen nätstation är det andra likt.

Varför valde du Holtab?
– Jag är målfokuserad. Efter studiebesöket kände jag att jag ville jobba här, så jag satte det som mål och gick industriutbildningen som krävdes. Jag hörde också mycket gott om Holtab som arbetsplats. Nu när jag har börjat jobba här känner jag att det till och med är ännu bättre än vad alla sa.

Vad är det som gör att du är duktig på ditt jobb?
– Jag är väldigt lättlärd. Jag tittar på de andra och ser hur de gör och vilka verktyg de använder. Det är många detaljer i det här jobbet och man måste vara försiktig eftersom det handlar om el. Men jag lär mig snabbt.

Vad är det bästa med ditt jobb?
– Kollegorna är det bästa, de är jättetrevliga och cheferna är snälla. Det är stor skillnad på arbetsklimatet i mitt hemland Turkiet. Här är cheferna vänner med oss. Vi jobbar självständigt, men får alltid hjälp om vi behöver.

Beskriv Holtab med ett ord
– Det är svårt att välja, men jag säger service. Holtab ger bästa servicen.

Fakta

Namn: Hale Ståhl, 39 år
Yrkesroll: Montör
Bor: I Urshult med två barn.
Gjorde innan Holtab: Jag jobbade som sjuksköterska i 19 år i Turkiet. Sedan jag kom till Sverige har jag jobbat som undersköterska, men kände att jag ville plugga och vidareutveckla mig.

Fler Holtab, HR