× Close languages

“Det är en spännande tid med mycket ny teknik”

“Det är en spännande tid med mycket ny teknik”

För Tomas Lorentzon är det full fart på jobbet just nu med många nya produkter att sätta sig in i och många samtal med kunder och kollegor. 
– Min avdelning är lite som spindeln i nätet och vi får frågor om det mesta, säger Tomas, teamledare och elkonstruktör inom division Produkt. 

Tomas Lorentzon började på Holtab för 19 år sedan, allra först som högspänningsmontör. 2007 fick Tomas frågan om han ville gå vidare och utbilda sig till elkonstruktör.

– Den som utbildar sig till elkonstruktör har väldigt lätt att få jobb. Det är också en väldigt rolig tid vi befinner oss i med mycket ny teknik. Trenden är ju att allt ska drivas på el, så blir man elkonstruktör väntar en spännande bransch, säger han.

 

Det finns ett stort intresse för Holtabs produkter och utvecklingen av dem. Och Tomas Lorentzon är delaktig i flera delar av processen. 

– Jag jobbar nära våra säljare. Tillsammans tar vi fram en bra offert, går genom vad som är möjligt att göra, hur vi kan skapa bäst nytta för kunden och få till en bra leverans, säger han. 

Därefter börjar jobbet med själva konstruktionen. Tomas och hans medarbetare gör ett ritningsunderlag med fokus på de elektriska kopplingarna, men det blir också layoutritningar. 

Eftersom det är viktigt var olika komponenter ska sitta, påverkar vi elkonstruktörer ofta själva utseendet och utformningen på produkten. 

En stor anledning till att Tomas fortfarande trivs på Holtab efter 19 år, är alla arbetskamrater och den fina stämningen på företaget.

– Arbetskompisarna är viktiga, så är det. Här pratar alla med alla, vi har en go känsla, och även om vi är olika gamla så är alla unga i sinnet. Det är särskilt viktigt när man jobbar i stora projekt att vi fungerar så bra tillsammans, säger Tomas. 

 

Fakta

Namn: Tomas Lorentzon
Roll på Holtab: Gruppledare elkonstruktion division Produkt.
Utbildning: Industriutbildning och sedan internutbildning inom Holtab
Gjorde innan: Högspänningsmontör på Holtab.
Bäst med mitt jobb: Arbetskamraterna och variationen under arbetsdagen.
Bor: I Tingsryd, gift med Maria, har barnen Hugo 17, Elsa 15 och Olle 12.
Fritid: Familjen och barnens idrottsverksamheter.

 

Är du intresserad av att söka dig till Holtab? Läs mer om arbetsplatsen Holtab och se vad vi har för lediga tjänster just nu >>

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här >>.

Fler Holtab