× Close languages

Michael ny säljare efter många år som projektledare

Michael ny säljare efter många år som projektledare

Michael Martinsson känner de flesta på fabriken i Tingsryd och är expert på att hålla ihop projekt inom Holtabs väggar. Som försäljningsingenjör på Holtab blir hans fokus mer utåtriktat. 

– I min nya roll får jag jobba direkt med kunderna och det känns jätteroligt. Min erfarenhet som projektledare kommer att vara till nytta, säger Michael Martinsson. 

Han har jobbat på Holtab i drygt åtta år, hela tiden som projektledare. 

– Med min bakgrund kan jag processen i vår fabrik. Om kunderna har frågor så är det inte säkert att jag behöver ta med dem ”hem”, många gånger kan jag svara direkt, säger han. 

Han beskriver sin arbetsgivare Holtab som ett prestigelöst bolag som jobbar för långsiktiga affärer. Stöter han på problem kan han ringa vem som helst; en konstruktör, en säljare, eller vd:n Patrik Persson. 


Kan elnät 

Han jobbar inom energisegmentet och är placerad i Tingsryd. De typiska kunderna är elnätsbolag, som till exempel Vattenfall. 

Som försäljningsingenjör har han upptäckt att kundsamarbeten ofta börjar med ”ett vitt blad”. Det finns en uppsjö av lösningar för att komma i mål med en kunds kravspecifikation och önskemål. 

– Det känns spännande, säger han om uppstarten i sin nya roll. 

Vad gillar du med ditt segment energidistribution och smarta elnät?

– Det finns inget annat för mig. Det är detta jag är stöpt i, sedan högskolan, mina tidigare anställningar och nu på Holtab. Jag kan produkterna och vet hur elnäten är uppbyggda. 

 

Fler kundkontakter

Han bor ett par mil söder om Tingsryd, på andra sidan landskapsgränsen till Blekinge. 

– När jag började var det nog bara jag som var bleking. Men i och med att Holtab växer och rekryterar från allt större område så har vi blivit fler från min sida av gränsen. Det är kul.

Vad ser du fram emot under år 2022?

– Att det blir ett socialt år. Mer folk på kontoret och många möten ute med kunder, säger Michael Martinsson. 

 

Fakta:

Namn: Michael Martinsson 
Yrkesroll: Försäljningsingenjör Energi
Gjorde innan: Jobbade tidigare som projektledare på Holtab, var innan det på ett kommunalt energibolag, är utbildad högskoleingenjör
Familj: Fru och två barn, 11 och 13 år, frun jobbar på energibolag
Fritid: Fotbollstränare till dottern, renoverar och fiskar (för lite) 

 

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Fler Holtab, HR