× Close languages

"Vi är innovativa när energidistributionen förändras"

Nätbolagen står inför utmaningar när elektrifieringen skjuter fart. För Holtab har utvecklingen lett till nya samarbeten och fler innovativa lösningar.

– Det händer mer nu än vad det har gjort på flera decennier. Vi på Holtab är med nu när elnätet används på ett nytt sätt, säger Michael Martinsson som är försäljningsingenjör på Holtab.

I arbetet för att hitta innovativa lösningar för eldistributörer har Holtab på senare tid tagit fram nya produkter, bland annat ett nytt koncept för utomhusbetjänade nätstationer. Det är stationer byggda i plåt på betongplatta som Holtab har möjlighet att producera på ett standardiserat sätt i stora volymer. 

– Det lämpar sig för kunder som ställer höga krav på kvalitet och funktionalitet, som samtidigt vill ha många stationer, säger försäljningsingenjören Michael Martinsson.

 

 

Modern teknik

Elnätet är samhällskritisk infrastruktur, att det fungerar är minst lika viktigt som exempelvis vägnätet. Att Sverige blir allt mer elektrifierat innebär att elnätet måste rustas för större volymer, samtidigt som antalet elproducenter ökar och diversifieras. Både företag och enskilda skaffar solceller som ger tillskott i elsystemet. 

– Denna förändring vänder upp och ned på mycket. Tillsammans med en allmänt ökad efterfrågan på el och ett förändrat världsläge med nya säkerhetspolitiska aspekter så behövs modernt tänk inom vår bransch, säger han. 

 

”Våra kundsamarbeten börjar ofta med ett vitt blad. Det finns en uppsjö av lösningar för att komma i mål med en kunds kravspecifikation och önskemål. Det är alltid lika spännande”, säger Michael Martinsson, försäljningsingenjör Holtab. 

 

Holtab levererar nätstationer som är förberedda och skapade efter dessa nya parametrar. I stationerna finns den senaste tekniken, alltid från etablerade leverantörer. 

– Vi och våra kunder samarbetar för att hamna på rätt nivå när det gäller övervakning, mätning och fjärrstyrning. Det ska vara digitaliserat och ha hög säkerhet, säger Michael Martinsson.

 

Läs mer

Läs mer om vad vi erbjuder inom energidistribution >>

Vill du veta mer kontakta

Michael Martinsson

Michael Martinsson

Energidistribution • Smarta elnät

070-640 03 13

michael.martinsson@holtab.se

Fler Branschnyheter