× Close languages

Han kan inte allt – men mycket om väldigt mycket

Han kan inte allt – men mycket om väldigt mycket

#Jobba på Holtab: Med det tekniska huvudansvaret för Holtabs samtliga produkter går vår tekniska chef, Gordon Gunnarsson, snart in på sitt tredje decennium på Holtab. Fortfarande lär han sig nya saker varje dag och breddar hela tiden sin kunskapsbank för att ”kunna mycket om det mesta” på företaget.

Hur länge har du arbetat på Holtab?
– Sedan 1988. Jag sökte jobb på en torsdag och fick börja på måndagen efter. Tråkigt nog fanns ingen tjänst som elektriker, men Holtab behövde en svetsare. Som tur var hade jag gått en svetsarkurs sommaren innan och kunde börja på en gång, skrattar Gordon.

– Därefter gick jag vägen från svetsare till elektriker på lågspänningsavdelningen vidare till orderberedningen som elkonstruktör och senare som mekanisk konstruktör där vi bland annat började rita i ett nytt 3D program som används än idag. Slutligen tog jag steget till min roll idag som teknisk chef.

Som teknisk chef, vad är dina ansvarsområden?
Jag är tekniskt ansvarig för samtliga våra produkter och det inkluderar även el-ansvaret för dessa. I det säkerställer jag att vi följer de regler, standarder och normer som krävs. Det innebär i grund och botten att vi ska sätta en säker produkt på marknaden och följa de krav och riktlinjer som ställs från många olika håll. Dels lagförda standarder, men det finns också normer och regler som bör följas trots att det inte finns några tvingande lagar. Dessutom har varje kund i princip kundspecifika krav som vi måste anpassa oss efter.

Vad är det mest lärorika du gjort på Holtab?
– Jag har hela tiden kunnat lära mig nya saker. Mitt arbete är så långt ifrån bara elprodukter idag. Det kan röra sig om målning, uppställningsanvisningar, olika material eller hållfasthet för snö och vindlaster på byggnader. Kunskapen har breddats något oerhört. Jag kan inte allt, men det känns som jag kan mycket om väldigt mycket samtidigt som jag alltid haft en förmåga att hantera människor och få dem att jobba tillsammans.

Vad anser du ha förändrats mest under din tid på Holtab?
– Den största förändringen handlar om hur företaget i sig har utvecklats på vägen. Från ett litet företag där alla diskuterade allt vid fikat och där samma person kunde sälja en station, köpa hem materialet, och kontrollera att det kommit hem, till att vi idag sitter i olika hus med en helt annan rollfördelning. Dock finns den familjära känslan kvar och det är fortsatt högt i tak.

Kan du ge något exempel på något som bidragit till att du jobbar kvar på Holtab?
– Det finns många förmåner med att arbeta med Holtab, som inspirerat mig att stanna kvar. Ett sådant exempel är definitivt Nepalprojektet, som jag varit mycket involverad i. Att man kan vara med och stötta någon annanstans, se vart pengarna hamnar, hur saker fungerar och på så sätt bredda sin förståelse. Men även småsaker som stöd för friskvård eller möjlighet att tvätta bilen på jobbet betyder mycket för mig. Det är många saker som inte alltid syns men gör mig stolt och glad över att jobba här.

Faktaruta

Namn: Gordon Gunnarsson, 51 år
Yrkesroll: Teknisk chef
Bor: Ryd
Gjorde innan Holtab: Elutbildning i botten, följt av jobb på en svensk plasttillverkare i Tingsryd och genomförande av lumpen.

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs samtliga artiklar här.

Fler Holtab, HR