× Close languages

Holtab sätter fokus på kvalitetsarbetet

Holtab sätter fokus på kvalitetsarbetet

På Holtab drivs vi av att hjälpa våra kunder att hitta den bästa lösningen.
– Eftersom våra produkter är unika och kundanpassade blir kvalitetstänket bara viktigare och viktigare, säger Karin Lundstedt, kvalitets- och miljöchef på Holtab.

Sedan 2023 är det Karin Lundstedt som leder Holtabs kvalitets- och miljöarbete. Hon är utbildad kemiingenjör och kommer närmast från en roll som kvalitets- och miljöansvarig på ett företag inom glasindustrin.

En av hennes viktigaste uppdrag på Holtab är att utveckla ledningssystemet. Det för att Holtab ska ha ett robust system som hjälper alla medarbetare med rutiner och arbetssätt.

– Vi vill möta kundernas höga förväntningar. Vårt ledningssystem kommer att utvecklas och bidra till en ännu bättre produkt, säger hon.

Medarbetarna viktiga

Engagerade medarbetare en av nyckelfaktorerna till att ha ett bra kvalitets- och miljöarbete. Om medarbetare vet att deras förbättringsförslag tas på allvar vill de gärna bidra, menar Karin.

– Vi på Holtab har en stark kultur när det gäller medarbetarnas engagemang, så det känns väldigt bra. Det gäller att jobba med förbättringar i vardagen. Och att det finns resurser till det.

Under sin tid inom glasindustrin hörde hon ofta talas om Holtab och att medarbetarna trivs. Det gjorde henne nyfiken och därför sökte hon sig till företaget.

– Jag förstod att det skulle vara lätt att komma in i gänget med kulturen som finns här. Att Holtab är så medvetna om hållbarhetsfrågor var också viktigt för mig. Som satsningen på att vara elnettoleverantör och att vi hjälper människor i Nepal.

Att hon hamnat i elkraftsbranschen känns positivt.

– Vi står inför en stor omställning i samhället med elektrifieringen och det känns kul att vara på ett företag som är med och möjliggör det. Det finns ett stort behov av våra produkter, säger Karin Lundstedt.


Är du intresserad av att jobba på Holtab? Läs mer om arbetsplatsen Holtab och se vad vi har för lediga tjänster just nu >>

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Fler Hållbarhet, Holtab, HR