× Close languages

Ledarskapet a och o på Holtab

Ledarskapet a och o på Holtab

Att jobba på Holtab ska vara hållbart. Här är medarbetarna sedda och kan utvecklas under lång tid.
– Bra ledarskap handlar om tillit och närvaro, säger Michael Fohlin, operativ chef och vice vd på Holtab.  

Han har varit på Holtab i över tjugo år och testat på de flesta roller, allt från elmontör till projektledare. De sista tio åren har det handlat om olika chefsbefattningar.

– För mig handlar ledarskap om att våga lita på sina instinkter och att vara lyhörd. En bra chef är närvarande och trygg i sig själv, säger han.

– När jag var ny i elbranschen hade jag min pappa som förebild. Han var produktionschef på ett industriföretag. I dag är jag inspirerad av de chefer jag mött på Holtab, exempelvis vår vd Patrik Persson Moberg.


”Det ska vara kul att gå till jobbet. Människor ska må bra, stanna länge och utvecklas”, säger Michael Fohlin (till höger på bilden).

 

Värderingar styr

Michael beskriver Holtab som ett företag med starka värderingar. Han säger att bolagets värdegrund är något som diskuteras återkommande. Själv gillar han delarna som handlar om samarbete och att ta på sig Holtabhatten.

– Det finns en bit som beskriver arbetet på Holtab som en daglig föreställning där alla har huvudroller. Alla medarbetare är lika viktiga, vi är en industri där processen måste fungera, annars blir det störningar i hela kedjan, säger han.

Vad är din ledarskapsfilosofi?
– Det ska vara kul att gå till jobbet. Människor ska må bra. Vi på Holtab vill att folk ska stanna länge och utvecklas. Tingsryd, Olofström och Lidhult är små orter och vi vill att människor ska göra en karriärresa hos oss, inte flytta till någon storstad. 

– Jag går mycket på magkänsla som ledare, man måste lita på sig själv och sina kollegor. På Holtab är det frihet under ansvar som gäller.

Hur är det att fatta svåra beslut?
– Man måste våga vara i det, diskutera och försöka förstå. Man får stå upp för sina beslut och berätta varför det är till företagets bästa, säger han.

 

Holtabs syn på ledarskap

  • Ledare hos Holtab är en förebild, de ska leda sig själva och andra.
  • Målet är tillitsfulla och ärliga relationer, både internt och externt mot kunder, leverantörer och partner.
  • Vi skapar resultat genom att ta tillvara och utveckla medarbetare och verksamhet.
  • Vi tror på handlingskraft, tydlighet, ärlighet och prestigelöshet.
  • För att nå våra mål vågar vi fatta beslut men också tänka om, gå vidare och tänka nytt.

Utdrag ur Holtabs värdegrund

 

Fakta

Namn: Michael Fohlin
Yrkesroll: Operativ chef och vice vd
Bor: Växjö med sambo och dotter
Gjort tidigare: Har haft många roller på Holtab, bland annat som elmontör, konstruktör, projektledare och divisionschef. Har även jobbat med el och projektledning i närliggande branscher.

 

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

 

 

Fler Holtab, HR