× Close languages

Holtab möter Stina Nilsson del 4. Mentorskap

Holtab möter Stina Nilsson del 4. Mentorskap

Stina Nilsson pratar med Holtabs Anders Holmberg om mentorskap och vägen till toppen – kantad av motgångar och sidor åskådare inte får se.  

Efter skadan i Otepää är sprintstjärnan Stina Nilsson nu tillbaka i VM och tävlar – och det med bravur. I det här avsnittet talar hon om vägen upp till toppen, som har varit glädjerik men också kantad av motgångar.

Se filmen här

– När man växer upp som ung idrottare ser man oftast bara medaljen, glädjen och att man lever lycklig i alla sina dar, säger Stina Nilsson i rekryteringsfilmen för Holtab.

Att vara bland de bästa i världen har också sidor som vi åskådare inte får se.

– Man ser sällan resan till toppen och att den har varit kantad av motgångar. Ett år kan ha varit väldigt jobbigt, det kan ha varit skador och strider med sig själv. Men man kan ändå lyckas.

”De blev alla mentorer för mig”
Att vid 19 års ålder komma in i laget och tävla med sina idoler blev också en förändring – och ett stort stöd.

– På något sätt hade jag haft alla de här tjejerna i laget som mina stora förebilder, de rev ganska snabbt ner den muren och tog in mig i laget som en av dem. Det var väldigt fint av dem, de blev alla mentorer för mig.

Och nu är det Stina som får vara en mentor åt andra.

– De gånger jag har fått prata om det som har varit jobbigt har det hjälpt någon annan. Det har gett mig en kick, säger hon.

Om Holtabs samarbete med Stina
På Holtab finns ett starkt samhällsengagemang som involverar samtliga medarbetare, företagsledning, styrelse och ägare. Att ständigt söka nya möjligheter genomsyrar verksamheten.

Anders Holmberg, Holtabs ägare och styrelseordförande, har träffat Stina Nilsson och gjort fyra personliga intervjuer om sportjournalistik, fokus, familj och mentorskap. 

– Vi är väldigt imponerade av Stina och känner en stor stolthet över vårt samarbete. Det ger extra energi och motivation att tro på vårt sätt att arbeta, med en stark vilja och ett gott samarbete kommer man långt, säger han.

Tidigare avsnitt

Se del 1 om Sportjournalistik här, del 2 om Fokus här och del 3 om Familj här.

Fler Hållbarhet, Holtab