× Close languages

Holtab förstärker med ny försäljningsingenjör

Holtab förstärker med ny försäljningsingenjör

Med Ola Hedqvist får Holtab ytterligare en försäljningsingenjör som jobbar med Industrisegmentet. Han kommer att jobba från Örebro mot kunder i hela Sverige.
– Jag är imponerad över Holtabs storlek och organisation. Här finns hela kedjan med en hög nivå av kunnande i varje led, säger Ola Hedqvist.

Han har nästan trettio års erfarenhet av lågspänningsställverk och annan elkraftsutrustning. Först som montör och senare som försäljningsingenjör.

Sedan 2 december 2019 är han anställd av Holtab.

– Jag är väldigt glad över chansen att få sälja Holtabs produkter. Min mission är att föra ut hur bra samarbetspartner Holtab är för kunder och deras framtida projekt, säger försäljningsingenjören Ola.

 

Lång erfarenhet

Han är i grunden utbildad svagströmselektriker, men har allt eftersom börjat jobba mer med starkström. Det efter att han halkat in på att sätta ihop lågspänningsställverk.

– Jag är intresserad av elkraft och tyckte det var väldigt intressant med montering av olika typer av ställverksanläggningar. Det har jag hållit på med i nästan 30 år. Efterhand har jag börjat med kalkylering och blivit inspirerad till nya utmaningar. Jag är en person som verkligen vet hur man bygger ställverk, då framförallt CUBIC som Holtab använder sig av, säger han.

 

Spännande utveckling

Enligt Ola Hedqvist är branschen i en spännande fas. De politiska besluten om att ställa om från fossila bränslen till förnybara källor kan ge ökade satsningar på exempelvis tåg-, bil- och lastbilstrafik.

Många är dessutom intresserade av energieffektiviseringar och vill byta ut gammal utrustning mot ny teknik. Holtab själva håller på med sin satsning för att bli nettoelleverantör till år 2025, det vill säga att företaget ska tillverka mer el genom sin solcellspark än vad man gör av med.

– Jag är stolt över att representera ett företag med ett offensivt miljötänk, säger Ola Hedqvist.

 

Fakta:

Namn: Ola Hedqvist, 50 år

Roll: Försäljningsingenjör Industri

Bor: Utanför Örebro

Tidigare: Kommer senast från en liknade verksamhet där han var försäljningsansvarig

Intressen: Ishockey får hans hjärta att bulta extra hårt, har tidigare varit back i Örebro IK i början av 90-talet. Följer och hejar på dagens Örebro i SHL. Gillar även att lira golf på fritiden samt att resa.

Fler Holtab