× Close languages

”Energi är en viktig fråga – jag vill bidra till en bättre värld”

”Energi är en viktig fråga – jag vill bidra till en bättre värld”

#JobbapåHoltab: Moumita Griffith, 28, sadlade om från fotograf till ingenjör. På Holtab tillåts hon ta plats, trots att hon är ny i yrket.
– Jag tar egna initiativ och det uppskattas, säger hon.

Som fotograf var hennes jobb att fånga ögonblicket när en modell poserar perfekt eller en färggrann maträtt som ångar i motljus. Men sedan några år tillbaka är hon utvecklingsingenjör på Holtab. Nu är det elkraftskomponenter i 3D-program som utgör sysselsättningen en vanlig arbetsdag.

– Här på Holtab sysslar jag framförallt med lågspänningskonstruktion. Förutom att jag ritar i 3D så blir det också att jag gör livscykelanalyser på produkter. Då kartlägger jag produktens miljöpåverkan, från tillverkning till återvinning, säger hon.

Hur är Holtab som arbetsplats?
– Supertrevlig. Det är en familjär känsla och det är inget problem att prata med människor på andra avdelningar. Det är bra sammanhållning.

Vad är det bästa med Holtab?
– Jag blir uppmuntrad att lära mig nytt och att utvecklas. Jag har tagit många egna initiativ och hoppat in i nya projekt. Som nyutexaminerad ser man med nya ögon på saker, tittar framåt och vill förbättra. Holtab tycker det är bra och jag känner mig behövd.

Varför valde du Holtab?
–Tack vare mitt samhällsengagemang. Energi är en viktig miljöfråga och när jag jobbar här så känns det som att jag bidrar till en bättre värld. Samhället blir mer och mer beroende av el och infrastrukturen bakom kraftöverföring är viktig.

Holtab vägleds av värdeorden kunskap, samarbete och service. Vilket ord har tilltalat dig mest än så länge?
– Kunskap. Människor här är otroligt kunniga och jag har lärt mig väldigt mycket om el.

Vad gör du när du inte jobbar?
– Jag är en samlare, framförallt när det gäller japansk anime och manga. Jag samlar även på Legos expertserie, Muminmuggar och Disneyfilmer.

 

Här berättar Moumita mer om sin roll på Holtab:

 

Faktaruta

Namn: Moumita Griffith
Yrkesroll: Utvecklingsingenjör/konstruktör på Holtab
Bor: I Växjö, uppvuxen i Jönköping
Gjorde innan Holtab: Jobbade som fotograf. Utbildade sig till ingenjör på Linnéuniversitetet i Växjö.


Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

 

Fler HR