× Close languages

David leder arbetet med innovationer

David leder arbetet med innovationer

Holtab är ett bolag som tänker nytt. Den som leder arbetet med innovationer är David Holmberg.
”Tillsammans med våra kunder kan vi bryta ny mark”, säger han.

David Holmberg bor i Kungsbacka på västkusten men växte upp i småländska Växjö, bara fyra mil från Holtab och Tingsryd. Som liten åkte han runt med sparkcykel i verkstaden. Hans pappa Anders Holmberg, var då vd på Holtab. 

– Holtab har alltid funnits i mitt liv. Jag har gjort gästspel, jobbat i produktionen och på inköpsavdelningen senare, säger David.

 

Jobbat med försäkringslösningar

Han har värvats till Holtab efter att ha arbetat som projektledare på ett bolag inom fordonsindustrin. Där jobbade han med att ta fram nydanande försäkringslösningar. 

– Det var en helt ny typ av tjänster som knappt fanns på marknaden. Det fanns en enorm utmaning att få med konservativa försäkringsbolag på tåget. Jag tror mitt arbete därifrån kommer att vara till stor nytta nu när jag kommer till Holtab. Jag älskar att bryta ny mark och det är kul med allt fokus som är på elkraftsbranschen. Alla pratar om batterifabriker, solceller och den gröna omställningen.

 

Fokus på affärer

Rollen som innovationsledare på Holtab är en del av affärsutvecklingsteamet. Utifrån innovationsstrategin ska David Holmberg utvärdera pågående projekt och hitta fler affärsmöjligheter. 

– Vi har väldigt häftiga tekniska lösningar och jag vill att vi tar kommandot, att vi jobbar uppsökande och utvecklingsinriktat. 

För David Holmberg är Holtab ett jordnära bolag. No bullshit, som han säger. 

– Det finns alltid substans bakom det som görs på Holtab. Det är något småländskt jordnära över medarbetarna och bolagets inställning. Man säljer ingen image, utan man skapar värde. Man är duktig på det man gör. Det känns härligt att komma hit. 

 

Läs mer
Så jobbar Holtab med innovation.

 

Fakta: 

Namn: David Holmberg
Ålder: 27 år
Roll på Holtab: Innovationsledare
Bor: Kungsbacka
Gjorde innan Holtab: Jobbade som projektledare med en ny typ av försäkringslösningar inom fordonsbranschen
Utbildning: Ekonomi på Handelshögskolan i Göteborg, master i supply chain management från Köpenhamns handelshögskola

Denna artikel ingår i artikelserien #JobbapåHoltab – läs gärna fler artiklar här.

Fler Hållbarhet, Holtab