× Close languages

Holtab hjälper talanger att växa

Holtab hjälper talanger att växa

Att ständigt söka nya möjligheter är en ledstjärna inom Holtab. Det gäller såväl för företagets affärer, men också hur man arbetar med sin personal och hur man stöttar det samhälle som finns runt verksamheten.

Sedan många år är Holtab en samarbetspartner till musik- och affärsskolan Academy Of Music & Business. Syftet är att stödja verksamheten som bedrivs lokalt på hemorten Tingsryd, men också att få kunskap om, och ge tillbaka kunskap, till Sveriges blivande entreprenörer.

– Vår sponsring i olika sammanhang är enormt viktig för vårt varumärke och den kommer säkerligen att öka i framtiden, berättar Holtabs ägare och styrelseordförande Anders Holmberg. Framför allt är det viktigt att jobba med personer som har de värderingar vi vill verka för.

Fotbollstalangen

En sådan person är Amanda Persson. En, enligt Anders Holmberg, fotbollsvariant av skidåkningens Stina Nilsson – en positiv, glad och konstruktiv person som alltid ser framåt.

Samarbetet med Amanda och hennes moderklubb Växjö DFF tog fart sommaren 2015. Holtab hade sedan ett år varit en mindre sponsor till föreningen på olika sätt, och just den här sommaren dök diskussioner upp om ett utvidgat samarbete.

– Då kom jag tänka på Amanda. Jag hade sett henne spela och noterat vilket yrväder hon var. Snabb, uthållig och fenomenal på att slå inlägg till sina anfallare, säger Anders.

Men det häftigaste med Amanda var en annan egenskap. Hon accepterade inte att bli av med bollen! När någon tog den i från henne, sprang hon bara ifatt motståndaren och tog tillbaka bollen och fortsatte anfallet som hon nyss påbörjat. Det gjorde intryck på Anders Holmberg.

Idag spelar Amanda i allsvenska Vittsjö, men samarbetet med henne – och med Växjö DFF har fortsatt.

– Det är roligt att jobba som sponsor med VDFF som har haft en fantastisk resa. Klubben har tagit sig till Allsvenskan och vann Elitettan 2017 på ett imponerade sätt. Jag är glad att vi har fått vara med på ett hörn och tycker det är en fantastisk förening på många sätt.

Lokalt arbete
Holtabs ambition med sitt CSR-arbetet är att ta ett aktivt socialt ansvarstagande och bidra till ett levande närsamhälle. Genom detta vill man skapa värde för sin personal och möjliggöra ett loka stöd förl förenings- och kulturverksamheten.

– Vi stödjer verksamhet främst inom närområdet, där det naturliga centrumet är Tingsryds kommun. Ibland sträcker det sig över närliggande kommuner inom ”sydostregionen”, berättar Holtabs VD Patrik Persson

I första hand riktar sig det lokala stödet till föreningar, men kan även, som i fallet med Amanda, omfatta stöd åt enskilda personer. Amanda själv tycker det är häftigt att vara sponsrad.

– Jag blev såklart väldigt glad när Holtab ville samarbeta med mig, berättar Amanda. Det är inte helt vanligt att vi tjejer får den här uppmärksamheten så det känns verkligen jättekul.

Globalt arbete

På Holtab finns ett starkt samhällsengagemang som involverar samtliga anställda, företagsledning, styrelse och ägare. Att ständigt söka nya möjligheter är viktigt. Även på den globala scenen är Holtab närvarande med ett aktivt CSR-arbete, inte minst i Nepal där fler projekt avlöst varandra. Här hittar du mer information om dessa olika projekt.

Vill du veta mer kontakta

Patrik Persson Moberg

Patrik Persson Moberg

VD

070-216 62 14

patrik.persson@holtab.se

Fler Hållbarhet