× Close languages

Teknikhus från Holtab till Citybanan i Stockholm

Teknikhus från Holtab till Citybanan i Stockholm

En 6 km lång pendeltågstunnel med två nya stationer som fördubblade järnvägskapaciteten, underlättar för byten mellan pendeltåg och tunnelbana samt sparar resenärerna många dyrbara minuter.

citybanan_artikelbild2_1024x455

När Citybanan står helt klar kommer en kvarts miljoner resenärer dagligen att använda den nya pendeltågsstationen Stockholm City, som då ersätter Stockholm Central för pendeltågstrafiken, och ligger 45 meter rakt under T-Centralen.

citybanan_artikelbild1_1024x455

Underleverantör till Goodtech

Till Citybanan fick Goodtech uppdraget att leverera 44 teknikhus för el, signal och tele, varav 11 nätstationer. Goodtech, som har stor och bred erfarenhet från de flesta infrastrukturprojekt, har redan avslutat ett arbete vid Stockholm Södra med att förbereda järnvägen där för anslutning av den nya järnvägstunneln. Som underleverantör av teknikhusen valde Goodtech att arbeta med Holtab.

– Holtab har varit leverantör till oss tidigare och gjort bra jobb, säger Gunnar Hammarström, kundansvarig Järnväg på Goodtech.
citybanan_gunnar_goodtech
Uppdraget till Citybanan fick Goodtech genom offentlig upphandling, och som alltid ställer det höga krav på såväl leverantörer som underleverantörer.

– Speciellt när det gäller offentlig upphandling är det viktigt att man har en underleverantör som förstår specifikationen och tar ansvar för att följa den. Holtab är duktiga på att både leverera och vara flexibla på det sätt som dynamiken i vårt projekt kräver, fortsätter Gunnar Hammarström.

Väldigt bra samarbete

Samarbetet mellan Holtab och Goodtech inleddes efter att företagen fått kontakt på Elfack 2011.

– Först fick vi ett mindre uppdrag av Goodtech som gick bra. Nu har vi ett väldigt bra samarbete och en dialog där vi kommer fram till vem som ska göra vad för att projekten ska bli så kostnadseffektiva som möjligt, förklarar Lennart Sandberg, ansvarig säljare på Holtab.

Teknikhusen till Citybanan var färdiglevererade 2015 och Holtab, som tagit ett strategiskt beslut att bli marknadsledande på produkter mot järnväg, fick omgående ett nytt samarbete med Goodtech om järnvägstunneln genom Hallandsåsen.

– Det känns som Goodtech tycker om vårt sätt att jobba med kunskap, service och samarbete som ledord, konstaterar Lennart Sandberg.

– Vi upplever Holtab som serviceminded och lösningsorienterade, avslutar Gunnar Hammarström.

Fler Referenser